Θερμα συγχαρητηρια απο τον Μητροπολιτη στη Μυρτω Φαλαλακη

Απέστειλε επιστολή για την απονομή του Βραβείου «Γεώργιος Γραμματικάκης»

Η έγνοια που έχει και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει, ειδικά για τους νεαρότερους συμπολίτες μας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, νομίζουμε πως έχει με πολλούς τρόπους και με πολλές αφορμές εμπεδωθεί στην τοπική μας κοινωνία στην 10χρονη πλέον ποιμαντορία του. Διόλου τυχαίο το γεγονός επομένως πως σε κάθε διάκριση που πετυχαίνουν οι νέοι του τόπου μας, ο καθένας στο δρόμο που διάλεξε, ο Σεβασμιώτατος είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που τους απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια, προτρέποντας τους με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στην συμπολίτισσά μας Μυρτώ Φαλαλάκη που ως φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίστηκε να τις απονεμηθεί το Βραβείο «Γεώργιος Γραμματικάκης» για τις επιδόσεις της.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος έγραψε:

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο τη βράβευσή σου ως η καλύτερη φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και την απονομή του πρώτου Βραβείου «Γεώργιος Γραμματικάκης», για τις άριστες ακαδημαϊκές και ερευνητικές σου επιδόσεις, ειδικά σε θέματα αστρονομίας.

 Έτσι, με αυτή την επιστολή μου επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για αυτή σου την αριστεία, μέσω της οποίας αναδεικνύεται το νεανικό πνεύμα, δημιουργούνται υγιή πρότυπα, γεννάται δύναμη και αισιοδοξία για όλους μας και αποδεικνύεται το ότι με θέληση, επιμονή και προσήλωση μπορούμε να πετυχαίνουμε τους ευγενείς στόχους μας.

Εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει πρωτίστως υγεία και να σε ενδυναμώνει για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σου.

Μετά πατρικής αγάπης και ευχών,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                                                      

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ          

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Στις «τσιγκούνικες» εποχές του ατομικισμού που ζούμε, ίσως το παράδειγμά του θα έπρεπε να ακολουθήσουν κι άλλοι… Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ηθική επιβράβευση και υποστήριξη αποτελεί κίνητρο για να συνεχίζει κανείς τον αγώνα του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.