Ουδεν νεοτερο για το Τμημα Εργοθεραπειας στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Ξέρουμε ότι μερικές φορές μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί με αυτό το θέμα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. Και αυτό γιατί η δημιουργία του Τμήματος, για το οποίο υπάρχουν και οι υποδομές και μπορεί να υποστηριχθεί στην αρχή της λειτουργίας του, εντασσόμενο στη ΣΕΦΑΑ, καθυστερεί λόγω της μη επίλυσης του θέματος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Όμως πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, μιλούν για επικείμενη επίσκεψη στον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Συρίγο, μαζί με τις πρυτανικές αρχές αλλά και τους βουλευτές ΝΔ του Έβρου, για να υπάρξει οριστική λύση.

Η οριστική λύση για τον Δήμο φαίνεται να είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, όμως μην το πείτε στους γονείς, γιατί οι αντιδράσεις είναι, όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερα σφοδρές.

Το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αυτό που επιθυμεί, είναι να του υποδείξει ο Δήμος ένα κτίριο το οποίο θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος, και από εκεί να προχωρήσει. Όμως ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αν υπήρχε κάποιος προφανής χώρος για την λειτουργία του πανεπιστημίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με την μικρότερη δυνατή όχληση, θα είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα.

Το να μπει το πανεπιστήμιο σε μια σχολική δομή, δεν είναι πρωτοφανές, ούτε στη χώρα μας, ούτε για το ΔΠΘ: το κτιριακό συγκρότημα της παλιάς νομικής προοριζόταν για σχολική μονάδα, όμως παραχωρήθηκε για την λειτουργία της Νομικής, και από τότε το πανεπιστήμιο, παρά τις περιστασιακές αντιπαραθέσεις με το Δήμο για τα κτίρια, έχει μείνει εκεί, ακόμα και όταν οι σχολές αλλάζουν.

Δεν θέλουμε να γινόμαστε μάντεις κακών, ελπίδα μας είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα στη Θράκη, όμως πολύ φοβόμαστε πως αυτή η ιστορία δεν θα έχει σύντομα αίσιο τέλος.

Για αυτό και προτείνουμε δύο πράγματα: ας συνεχίσουν την προσπάθεια αυτής της αργής και βασανιστικής γέννας του νέου Τμήματος στο Διδυμότειχο, αλλά ας ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για το Τμήμα της Κομοτηνής, μιας και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να καθυστερεί το ένα το άλλο.

Όσο για το Τμήμα Ψυχολογίας; Αν έχει βρεθεί η κατάλληλη έκταση, ας αρχίσει το πανεπιστήμιο να κατασκευάζει τις νέες κτιριακές υποδομές για αυτό, γιατί όπως πάει το πράγμα, είναι ο μόνος χώρος στον οποίο θα μπορέσει να εγκατασταθεί το Τμήμα στον ακριτικό Δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.