Ο,τι αρχιζει ωραιο τελειωνει με πονο

Της έκδοσης

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, και με διαφαινόμενη πρόθεση συνεργασίας και ομοψυχίας, έγιναν οι πρώτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στη Ροδόπη, με τα όργανα αλλά και τα μέλη των Δημοτικών Επιτροπών να εκλέγονται με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς διαφωνίες.

Φυσικά σε αυτό το κλίμα ομοψυχίας βοηθά και η μορφή του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ενισχυμένη πλειοψηφία για την διοίκηση, που μεταφέρεται και στα όργανα του Δήμου, οπότε δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση, τουλάχιστον σε αυτή την αρχική φάση, για να δημιουργήσει προβλήματα.

Για αυτό και φανταζόμαστε πως τόσο κατά την εκλογική διαδικασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα Πέμπτη, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Κυριακή, οι διαδικασίες θα κυλήσουν ομαλά.

Το πόσο οι καλές προθέσεις, που δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν, θα κρατήσουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που θα εξαρτηθεί τόσο από τις διαθέσεις της αντιπολίτευσης, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η διοίκηση.

Και αυτό γιατί πολλές φορές έχουμε δει στην αρχή μιας θητείας να μιλάνε, διοίκηση και αυτοί που είναι απέναντι, για ομοψυχία και συνεργασία, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα να πηγαίνουν πολύ στραβά, και τα Συμβούλια να μετατρέπονται σε Ρωμαϊκή Αρένα.

Ας ελπίσουμε πως αυτό δεν θα συμβεί, και θα μπορέσουν να συνεργαστούν πραγματικά, και όχι τα λόγια, για το καλό όλης της περιοχής. Διαφορετικά, θα δικαιολογήσουν και το άσμα: ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.