Οι καδοι αδειαζουν αλλα τα περιξ σκουπιδια παραμενουν στην οδο Ομηρου

Μία καταγγελία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο απέστειλε στην εφημερίδα μας συμπολίτης. Αφορμή στάθηκε η εικόνα που αντικρίζει κάθε πρωί ξεκινώντας για τη δουλειά η οποία αποτυπώνεται και στη φωτογραφία που μας έστειλε. 

Γράφει λοιπόν ο συμπολίτης μας:

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην οδό Ομήρου στα Νεόκτιστα Περδικα, μια γειτονιά πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Περνάω από το σημείο σχεδόν καθημερινά για να πάω στο χωράφι που έχω στο Κικίδιο. Παρόλο που κάθε Δευτέρα και Πέμπτη περνάει απορριμματοφόρο του Δήμου από το σημείο και αδειάζει τους κάδους, τα σκουπίδια που είναι γύρω από τους κάδους δεν τα μαζεύουν ποτέ. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι εδώ και μήνες ίδια. Επειδή είναι ο κεντρικός δρόμος της γειτονιάς και καθημερινά περνάνε από το σημείο όλοι όσοι θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης αλλά και μαθητές του 3ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Αντιγόνου που βρίσκεται κοντά στο σημείο) αλλά και μαθητές άλλων σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων), τα σκουπίδια αυτά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Και σήμερα ακόμα η κατάσταση παραμένει η ίδια, μπορείτε κι εσείς με μια επίσκεψη να το επιβεβαιώσετε.
 
Γράφω με αφορμή ένα περιστατικό που είδα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου μια υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής μάζευε από το δρόμο τις γόπες από τα τσιγάρα! Ακόμα και τις γόπες. Ενώ σε άλλη περιοχή της Κομοτηνής βουνό από σκουπίδια γύρω από κάδους μένουν επί μήνες στο δρόμο. Η περιοχή είναι ήδη βεβαρημένη με το Αλάν Κουγιού δίπλα (τα σκουπίδια βρέθηκαν στο έδαφος γύρω από τους κάδους επειδή οι αθίγγανοι ψάχνουν μέσα στους κάδους και τα αδειάζουν) και ο δήμος έχει δυστυχώς τους κατοίκους στο έλεος του θεού κυριολεκτικά.
 
Γράφω επίσης μπας και ιδρώσει το αυτί κανενός γιατί θυμάμαι σε μια αντίστοιχη περίπτωση στον δήμο Ιάσμου μετά από δημοσίευμα σας, κινητοποιήθηκε ο δήμος και μάζεψε τα σκουπίδια που είχαν ρίξει κάποιοι σε ένα χωράφι, κινητοποιήθηκε μάλιστα και η εισαγγελία ασκώντας ποινική δίωξη για ρύπανση περιβάλλοντος στον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ιάσμου».
 
(σ.σ. Το ονοματεπώνυμο του συντάκτη είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.