Εκτος προκηρυξης αντικαταστασης ζωικου κεφαλαιου και σταβλων η Ροδοπη

Eξαίρεση, για ακόμα μια φορά, της Ροδόπης από τα μέτρα του Υπουργείου

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το Μέτρο 5.2, ύψους 45 εκατ. ευρώ για  δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων σε Θεσσαλία, Έβρο, Β. Φθιώτιδα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και την εξολοκλήρου ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού, για όσους κτηνοτρόφους αλλά και μελισσοκόμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου του 2023.

Το ποσοστό στήριξης ανέρχεται έως το 100% του ποσού των επιλέξιμων δαπανών, όμως όπως θα είδατε παραπάνω, η περιοχή της Ροδόπης, παρά που είχε πληγέντες κτηνοτρόφους, δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στις περιοχές του Μέτρου.

Αν σκεφτεί κανείς πως, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, το 15% των ζωοτροφών που θα δοθούν από την Περιφέρεια σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους (και μελισσοκόμους) θα κατευθυνθούν στην Ροδόπη, καταλαβαίνει κανείς πως η εξαίρεση, για ακόμα μια φορά, της Ροδόπης από τα μέτρα του Υπουργείου, όπως έγινε αρκετές φορές πριν, δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία των ιθυνόντων στην Ροδόπη, και του Υπουργείου.

Άλλωστε να θυμίσουμε πως πρόσφατα, μετά από πιέσεις και συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με τους τοπικούς φορείς, εντάχθηκε η περιοχή του Δήμου Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στα Σχέδια Βελτίωσης, και τώρα βλέπουμε πως περιλαμβάνεται και στο Μέτρο 5.2 και ό,τι ακολουθήσει.

Δυστυχώς φαίνεται πως μάλλον οι προτεραιότητές μας θέλουν για ακόμα μια φορά προσαρμογή, γιατί για ακόμα μια φορά μένουμε πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.