Οπου υπαρχει θεληση, υπαρχει τροπος για τα Σχεδια Βελτιωσης

Της Έκδοσης

Στην ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης των επιλαχόντων αγροτών της περιοχής του Δομοκού, στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε το ΥΠΑΑΤ, όχι όμως εις βάρος των υπολοίπων αγροτών της Περιφέρειας, αλλά με αύξηση του προϋπολογισμού, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην ΑΜΘ.

Να θυμίσουμε πως στην Περιφέρειά μας, εντάχθηκαν όλα τα σχέδια βελτίωσης του Έβρου, λόγω του πλήγματος των πυρκαγιών, αντί όμως να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, όπως θα έπρεπε, τελικά δόθηκαν λιγότερα χρήματα στην υπόλοιπη ΑΜΘ.

Αντίθετα στην περίπτωση του Δομοκού, πέντε μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού, τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός της Πρόσκλησης της δράσης 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης), και αυξήθηκε προϋπολογισμός της δράσης κατά 2.085.000 ευρώ με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των 55 επιλέξιμων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους που έχουν ως μόνιμη κατοικία τους τον Δήμο Δομοκού, που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή αναφέρθηκε στο θέμα, χωρίς όμως να κάνει κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Η περίπτωση αυτή όμως, δείχνει πως όταν χρειάζεται βρίσκεται τρόπος, αρκεί να υπάρχει η θέληση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.