Δεν περιοριζουν οι δωρεες την καταστροφη που μπορει να φερει η εξορυξη χρυσου
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ήδη η αποδοχή δωρεάς ειδών ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού και η ανάληψη δαπανών επισκευαστικών εργασιών στη μαιευτική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που έκανε η Μεταλλευτική Θράκης, που έχει τα δικαιώματα εξόρυξης σε Πέραμα και Σάπες.
Η δωρεάν γίνεται στο πλαίσιο της επανενεργοποίησης της εταιρείας στην περιοχή, και της νέας ώθησης που υπάρχει για να προχωρήσει η εξόρυξη, η οποία λόγω και των αντιδράσεων των τοπικών φορέων και των ανθρώπων της Διανομαρχιακής Επιτροπής, δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα.
Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά σε τέτοιες κινήσεις, και είμαστε σίγουροι πως θα δούμε ακόμα περισσότερες στο μέλλον, με την εταιρεία να προσπαθεί να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο στην περιοχή.
Και ενώ περιμένουμε πολλές αντιπαραθέσεις για το ορθό ή όχι της αποδοχής τέτοιων δωρεών, εν τέλει δεν θα πρέπει να αποσπούν από το γεγονός ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, και τα προβλήματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα δημιουργήσει η εξόρυξη, δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα της εταιρεία, και δεν μπορούν να τις αναιρέσουν.
Δυστυχώς όμως, όσο υπάρχει υποχρηματοδότηση, όσο η περιοχή βρίσκεται οικονομικά και κοινωνικά σε κρίση, το θέμα της εξόρυξης θα έρχεται και θα επανέρχεται, ακόμα και αν αλλάζουν οι διοικήσεις και οι εταιρείες.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τονίσει πως η καλύτερη θωράκιση απέναντι στην εξόρυξη χρυσού είναι η ανάπτυξη των περιοχών αυτών, που δυστυχώς συνεχίζουν να είναι από τις φτωχότερες της χώρας, αν όχι της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
