«Σε ρυθμους κοινοτικους θα κινηθει το 1° Φεστιβαλ νεοεισερχομενων φοιτητων του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου Θρακης»

Μουσικά live, θεατρικά δρώμενα, φωτογραφική και καλλιτεχνική έκθεση, αλλά πάνω απ' όλα μία γνωριμία με την «Κοινότητα Νέων Κομοτηνής»

Η «Κοινότητα Νέων Κομοτηνής» λειτουργεί από το 1986 και μετρά πολλά παλιά και νέα μέλη, που την αγαπούν και δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτή! Μία πολιτιστική κοινότητα, στο στέκι της οποίας βρίσκει «στέγη» κάθε μορφής τέχνη και γεννιούνται όμορφες φιλίες που βαστούν στο πέρασμα των χρόνων! Μετά την παύση των δύο χρόνων της πανδημίας και σε συνέχεια της -εν μέρει- κανονικής λειτουργίας της περασμένης χρονιά, φέτος η Κοινότητα ετοιμάζεται να μεγαλώσει την παρέα της, εκκινώντας από το 1° Φεστιβάλ νεοεισερχόμενων φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή με τίτλο «Γουέλ ΚΟΜ»! Ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Μουρατίδης και η Γραμματέας, Ειρήνη Τζούδα μίλησαν στο «Ράδιο Παρατηρητής» για την «κοινοτική» συμμετοχή στο «ΓουέλΚΟΜ» και το επερχόμενο άνοιγμα της «Κοινότητας Νέων Κομοτηνής».

Η συμμετοχή στο 1° «Γουέλ ΚΟΜ» και η λειτουργία «όπως την γνωρίζαμε»

ΠτΘ: Πώς προέκυψε η συμμετοχή της «Κοινότητας Νέων Κομοτηνής» στο φετινό και πρώτο «καλωσόρισμα» των νέων φοιτητών στην πόλη, το «Γουελ ΚΟΜ»

Α.Μ.: Η πρωτοβουλία είναι του Δήμου Κομοτηνής, από εκεί ξεκίνησε η ιδέα, ενώ η  επικοινωνία με την «Κοινότητα» άρχισε άτυπα και τυπικά από τον Αύγουστο.

Η «Κοινότητα» προσκλήθηκε να συμμετάσχει με όποιον τρόπο αυτή θέλει σε αυτό το Φεστιβάλ που πρώτη φορά γίνεται στην πόλη μας για να καλωσορίσουμε τους νέους φοιτητές με σκοπό να γνωρίσουν όλους τους φορείς της πόλης και όλα όσα θα τους βοηθήσουν και θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στην Κομοτηνή.

ΠτΘ: Φέτος, λοιπόν, θα «συστηθείτε» από νωρίς στους νέους φοιτητές. Θα έχουμε κανονική λειτουργία της «Κοινότητας»;

Ε.Τ.: Η Κοινότητα θα λειτουργήσει κανονικά, αυτό θέλουμε και μακάρι να το καταφέρουμε δίχως εμπόδια! Και πέρυσι έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά φέτος νομίζω θα λειτουργήσουμε κανονικά, με τον τρόπο που γνωρίζουν οι παλιοί και με σκοπό να την μάθουν οι νέοι!

ΠτΘ: Μετά το «Γουέλ ΚΟΜ» θα ακολουθήσει το καθιερωμένο “opening”;

Α.Μ.: Εννοείται! “Open Event” πλέον, καθώς θα κρατήσει δύο ημέρες. Ένα διαφορετικό “opening”, ούτως ώστε τα νέα μέλη να γνωρίσουν την Κοινότητα, να ενημερωθούν, να γνωρίσουν τους συντονιστές και τα άλλα μέλη της Κοινότητας, να μπορέσουμε να τους εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η Κοινότητα και την δεύτερη μέρα, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο “opening party” στο στέκι μας!

Πρωταγωνιστικός ρόλος η μουσική και βασικός στόχος  η γνωριμία και η αλληλεπίδραση

ΠτΘ: Με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί η συμμετοχή της «Κοινότητας» στο «Γουέλ ΚΟΜ»; Ποια τμήματα θα συμμετάσχουν και τι θα παρουσιάσετε;

Α.Μ.: Το πρόγραμμα για το διήμερο είναι γεμάτο και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γι’ αυτό! Αρχίζουμε το Σάββατο στις 16:00, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, όπου η θεατρική μας ομάδα θα παρουσιάσει θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς με σκοπό να τη γνωρίσει ο κόσμος και να συμμετάσχει σε αυτή μέσω των θεατρικών παιχνιδιών. Γενικά θα είναι ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης και νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στον κόσμο.

 Συνεχίζουμε την ίδια μέρα, στις 18:00 με την έκθεση του φωτογραφικού μας τμήματος, στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, όπου θα στηθούν φωτογραφίες και τις δύο μέρες. Τα μέλη του τμήματος θα βρίσκονται εκεί και θα ενημερώσουν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να συμμετάσχει στο τμήμα, καθώς επικρατεί μία λανθασμένη αντίληψη π.χ. ότι για να γίνει κάποιος μέλος στο φωτογραφικό θα πρέπει να έχει κάμερα, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Αργότερα την ίδια μέρα, στις 20:00, το μουσικό μας τμήμα και το σχήμα μας, τα «Μουσικά Συντάγματα» θα ανοίξουν τη συναυλία των “Koza Mostra”, κάτι για το οποίο κι εμείς ως μουσικόφιλοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

Την Κυριακή, στις 12:00 η Κοινότητα συμμετέχει στην εκδήλωση με τίτλο «Εθελοντισμός», μία εκδήλωση παρουσίασης και ενημέρωσης σχετικά με όλους τους εθελοντικούς και πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή. Εκεί θα στηθούν πάγκοι από όλους τους φορείς, από το “Exagono” και το “Europe Direct” μέχρι τον σύλλογο «Περπατώ» και φυσικά την «Κοινότητα Νέων Κομοτηνής». Στον πάγκο της «Κοινότητας» θα εκτεθούν παλιές φωτογραφίες από την ιστορία της, καθώς και έργα του καλλιτεχνικού τμήματος από την περασμένη χρονιά, ενώ θα είμαστε εκεί για να ενημερώσουμε όλα τα παιδιά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και συμμετοχής σε αυτή.

Το βράδυ κλείνουμε, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, στις 20:00 με ένα μεγάλο live των «Μουσικών Συνταγμάτων», για το οποίο τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ σκληρά!

ΠτΘ: Ποια τμήματα θα λειτουργήσουν φέτος στην ΚΝΚ;

Ε.Τ.: Φέτος θα λειτουργήσουν -όπως κάθε χρόνο- πολλά τμήματα! Παραδοσιακά θα λειτουργήσει το μουσικό και θεατρικό τμήμα, ένα μέρος της δουλειάς των οποίων, θα δείτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει το κινηματογραφικό τμήμα με συζητήσεις και παιχνίδια σχετικά με τον κινηματογράφο, αλλά και προβολές ταινιών στο στέκι. Υπάρχει το καλλιτεχνικό τμήμα για όλες τις καλλιτεχνικές ψυχές, ενώ θα λειτουργήσει και πάλι το χορευτικό τμήμα, όπου εκτός από τους παραδοσιακούς χορούς που υπήρχαν για κάποια χρόνια, φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε και άλλα είδη χορών, όπως latin και zumba! Φυσικά, συνεχίζει τη λειτουργία του το περιβαλλοντικό τμήμα, το οποίο συστάθηκε πέρυσι για πρώτη φορά με αφορμή τις συνέπειες της περιβαλλοντικής κρίσης και είναι πάντοτε επίκαιρο, με δράσεις που βοηθούν και ομορφαίνουν την πόλη, καθώς επίσης το φωτογραφικό, αλλά και το λογοτεχνικό τμήμα.

Σας περιμένουμε όλους!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.