«Τον πιστολερο της 17Ν τον εβγαλε απο την επαναστατικη ναφθαλινη η Κυβερνηση»

Σχόλιο του π. υφυπουργού για την υπόθεση Κουφοντίνα

Στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τα όσα διαμύφθηκαν σε πολιτικό επίπεδο με την απεργία του, αναφέρεται ο κ. Γιώργος Πεταλωτής* σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Γράφει, αναλυτικά ο κ. Πεταλωτής:

«Με τη λήξη του τελευταίου επεισοδίου στο σήριαλ Κουφοντίνα (αν δεν δολοφονούσε 11 ανθρώπους θα ήταν κωμωδία) τολμώ κι εγώ να εισφέρω (δικηγορικός μοδάτος όρος) κάποιες απόψεις μου. Τον πιστολέρο της 17Ν τον έβγαλε από την επαναστατική ναφθαλίνη η Κυβέρνηση, η οποία θέλοντας να τον αποσύρει από τις αγροτικές φυλακές νομοθέτησε φωτογραφικά και στο γόνατο, αφήνοντας περιθώριο για νομική διεκδίκηση του τόπου έκτισης της ποινής του. Η τουλάχιστον άκριτη υπαγωγή του Σωφρονιστικού σε μια διαρκώς προβληματική Γενική Γραμματεία, εντός και εκτός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφαίρεσε κάθε δυνατότητα ελιγμού για αποσόβηση της κρίσης αυτής εν τη γενέσει της. Κι ας επαίρεται σήμερα η κυβέρνηση για την «αποφασιστικότητά» της σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Το πρωτόλειο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τις ρίζες του και έφθασε να απολογείται για τον Κουφοντίνα, με κίνδυνο να πάει περίπατο ο μοναδικός όρος επιβίωσης του, προσέγγισης της σοσιαλδημοκρατίας. Το πεπερασμένο της «επαναστατικότητάς» Κουφοντίνα με τη λήξη της απεργίας πείνας του, ανέδειξε την αλήθεια. Την ευκολία αυτοεγκλωβισμού του πολιτικού συστήματος, τον ευτελή πολιτικαντισμό του Κουφοντίνα που θεώρησε ότι όσοι μίλησαν για νομιμότητα έγιναν και οπαδοί του, το έλλειμμα σε θεσμούς ισορροπίας και αντίληψης των δικαιωμάτων στην κοινωνία, το ρόλο της τρομοκρατίας.

Ο περί ου ο λόγος, με «τίμησε», αναφέροντας στο βιβλίο του τη συνάντησή μας σε μία υπουργική επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό. Ακολούθησαν δημοσιεύματα, τα περισσότερα απότοκα φαντασίας, καθώς και ενδοτρομοκρατική κόντρα. Η σχέση όμως με την εξουσία και την αναπαραγωγή της, την οποία υποτίθεται ότι πολεμούν, παλαιότερων και νεότερων θεραπόντων της τρομοκρατίας, είναι μεγάλο θέμα».

*Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι πρώην βουλευτής Ροδόπης-πρώην υφυπουργός στον πρωθυπουργό

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.