Δυσαρεσκεια Χ. Μετιου για την μη συμμετοχη της Περιφερειας στο Ινστιτουτο Θρακικων Μελετων

«Η ιστορία και ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων μας»

Την ανάγκη συμπόρευσης με αισθήματα ενότητας και σύμπνοιας υπογράμμισε εκ νέου, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία παρίστατο με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Χρήστος Μέτιος.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κάλεσε το σύνολο του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ «με ενότητα και κοινό αγώνα, να φροντίσουμε για τα συμφέροντα του συνόλου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» θέτοντας ως μεγαλύτερο στόχο «το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας». Στη λογική αυτή όπως επεσήμανε «θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία και πρόταση από όπου και αν αυτή προέρχεται».

Εν συνεχεία ο κ. Μέτιος προέβη σε μία σειρά παρεμβάσεων, ξεκινώντας από την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζοντας την διαφωνία του για την μη συμμετοχή τόσο της Περιφέρειας όσο και λοιπών φορέων της περιοχής στην σύνθεση του Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα όπως υπογράμμισε ο κ. Μέτιος «πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη για την μελέτη και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Θράκης μας και είναι δεδομένο ότι θα έχει την απόλυτη στήριξη μας. Ωστόσο επειδή η ιστορία και ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων, θεωρώ πως πρόκειται για παράλειψη του Δημάρχου προς τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής – όχι εσκεμμένη – να αναλάβουν και αυτοί ρόλους στην στήριξη του όλου εγχειρήματος».

Να υπενθυμίσουμε, πως για την ίδρυση του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σύμφωνα με το οποίο αυτό θα διοικείται από επταμελή επιτροπή, η οποία θα συγκροτείται από τον εκάστοτε δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και πρύτανη του ΔΠΘ, έναν υπηρεσιακό παράγοντα και έναν δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τρεις καθηγητές του ΔΠΘ, εξειδικευμένους στα θέματα της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ιστορίας της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.