«Φιλια εις τα παιδια»

Η ταινία του Βασίλη Λουλέ που έχει κερδίσει 8 βραβεία και συνεχίζει το ταξίδι της - Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη από την Κινηματογραφική Λέσχη και το Εθνολογικό Μουσείο

Οι χειμερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης αυτή την εβδομάδα μας επιφυλάσσουν μια ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη! Πιο συγκεκριμένα σήμερα το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν την προβολή του πολυβραβευμένου Ντοκιμαντέρ “Φιλιά εις τα παιδιά” σε σκηνοθεσία του Βασίλη Λουλέ. Μάλιστα στην προβολή της ταινίας θα παρείσταται και ο σκηνοθέτης, ο οποίος μετά το πέρας της προβολής θα συμμετέχει σε συζήτηση με το κοινό.. 

Η υπόθεση της ταινίας

Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε κρυμμένα παιδιά που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων. Στοργικές φωλιές, κρυφοί παράδεισοι μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Πέντε παιδιά που μεγάλωσαν απότομα και πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα μαζί τη μνήμη χιλιάδων παιδιών: εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν.
Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Το Φιλιά εις τα παιδιά δεν είναι μια ακόμα ταινία για το Ολοκαύτωμα, είναι μια ταινία για την παιδική ηλικία στη σκιά του Ολοκαυτώματος. Είναι μικρές προσωπικές ιστορίες στη δίνη της Ιστορίας.
 
Η ταινία μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει 8 Βραβεία σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και συνεχίζει τη διεθνή της πορεία σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία.
 
Info
 
Η προβολή αρχίζει στις 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με γενική είσοδο 5 ευρώ, Φοιτητικό/μαθητικό:3 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.