Το ΞΕΝΙΑ Κoμοτηνης

Περνούσα προχθές έξω από το ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής και έκατσα και το χάζευα.
Μου ήρθαν στο νου τα λόγια ενός παλιού ρεμπέτικου τραγουδιού του αείμνηστου
Β. Τσιτσάνη με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη που μεταξύ άλλων έλεγε. «Ούτε μάνα ούτε αδέρφια κι εγώ έρημο πουλί, βλέπω αράχνες στο κατώφλι και χορτάρια στην αυλή». Και πράγματι έρημο και εγκαταλειμμένο ένα παλιό στολίδι της Κομοτηνής, που ποιος δεν πέρασε και που ποια εκδήλωση δεν έγινε εκεί!!!
 
Θυμάμαι τον καλό φίλο Λάκη Μπλέτσα, βουλευτής ο ίδιος «και πρόεδρος της δημοκρατίας ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής», που ήρθε στο μαγαζί που διατηρούσα απέναντι ακριβώς από το ΞΕΝΙΑ με έπιπλα και μου λέει.
-Κώστα θέλω να στήσεις μια καλή κρεβατοκάμαρα σε ένα δωμάτιο γιατί σήμερα το βράδυ θα κοιμηθεί εδώ στο ΞΕΝΙΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Φυσικά έτσι και έγινε γιατί ποιος «τολμούσε» να χαλάσει χατίρι στο Λάκη, τότε οι βουλευτές είχαν κύρος και ήταν και Κύριοι!!!
 
Το έβλεπα λοιπόν και αναπολούσα τα παλιά «μπερεκέτια» του ΞΕΝΙΑ τότε που το είχε ο Μήτσος!!! Τέλος πάντων όλα αυτά περάσανε πλέον και το ΞΕΝΙΑ σήμερα είναι ένα εγκαταλειμμένο δημόσιο κτήριο όπως και πολλά αλλά βέβαια…
Τότε μου ήρθε στο μυαλό το εξής πράγμα…
 
Το ΞΕΝΙΑ είναι περιουσία του κράτους δηλαδή δικό μας, ΓΙΑΤΙ το αφήνουμε και ρημάζει και δεν στεγάζουμε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες που νοικιάζουν δεξιά και αριστερά και που μας στοιχίζουν τα ενοίκια ο κούκος αηδόνι;;; 

Σταθερά προσηλωμένοι στα πελατειακά

Παλιός πολιτικός μας μου έλεγε πρόσφατα ότι….
-«Ο κόσμος σήμερα μας κατακρίνει για τους ίδιους λόγους, που μέχρι πρόσφατα μας λάτρευε. Γιατί δεν μπορούμε πια να συντηρήσουμε το πελατειακό κράτος, που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, με τους χωρίς φειδώ διορισμούς στο δημόσιο, με τα απίστευτα επιδόματα, με τις χαριστικές πράξεις, με τα ρουσφέτια, με τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις, με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κ.λπ., κ.λπ.».
Αν και πικρόχολα ο συγκεκριμένος πολιτικός περιέγραψε την πραγματικότητα, με διαύγεια. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος, που διαμαρτύρονται οι περισσότεροι πολίτες. Δεν διαμαρτύρονται επειδή οι πολιτικοί είναι οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για το πελατειακό κράτος, που δημιούργησαν. Δεν διαμαρτύρονται γιατί έστω και τώρα, την έσχατη στιγμή, που η οικονομία καταρρέει και το δημόσιο χρεοκοπεί, απαιτείται η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης. Και χρειάζεται άρδην να αλλάξουμε νοοτροπία. Αλλά γιατί δεν συνεχίζουμε με τον ίδιον τρόπο, που πορευθήκαμε επί δεκαετίες τώρα προς την άβυσσο, που σήμερα είναι πιο κοντά από ποτέ.
Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια, όσο δυσάρεστη κι αν ακούγεται. Όσο για ορισμένους που αυτό το μοντέλο ανάπτυξης τους άρεσε, είδαν τα χάλια μας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν ακόμα να τα κατανοήσουν, ή δεν θέλουν… Αλλά καλύτερα θα έλεγα δεν τους συμφέρει!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.