Η συλλογη διηγηματων του Χρηστου Χαρτοματσιδη «Το Ιερο Παιδι» παρουσιαστηκε στη Σοφια

Σε μία εκδήλωση… σαν συνάντηση παλιών συμμαθητών και φίλων

Στην πόλη όπου γεννήθηκε, τη Σόφια της γειτονικής Βουλγαρίας επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα ο «δικός μας» εδώ και χρόνια πλέον Χρήστος Χαρτοματσίδης.
 
Ο λόγος της επιστροφής στον γενέθλιο τόπο του η βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του με τίτλο «Το Ιερό Παιδί» («Ο Σούπερ G από την Καλκάντζα»), η οποία όπως μας είχε ενημερώσει ο ίδιος προ μηνών μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο facebook κυκλοφόρησε στη βουλγαρική γλώσσα και μάλιστα με την υπογραφή του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου της γείτονος, των Εκδόσεων Ζανέτ 45.
 
Το «Ιερό Παιδί» είναι μια συλλογή διηγημάτων, τα παλαιότερα εκ των οποίων όπως εξήγησε ο ίδιος περιγράφουν γεγονότα, τα οποία διαδραματίζονται και στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Τα πιο καινούργια διηγήματα αφορούν σε δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Καλκάντζας, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στην Ξυλαγανή. Ο ίδιος τα χαρακτήρισε ως ρεαλιστικά αλλά με μία «πινελιά φαντασίας» διηγήματα, στοιχεία της τέχνης ώστε να μην πλήττει ο αναγνώστης.

Η βιβλιοπαρουσίαση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε μετά και την κυκλοφορία του βιβλίου τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στην Φιλιππούπολη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βιβλίου και είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα.
 
Στη δεύτερη αυτή παρουσίαση για τον συγγραφέα αλλά και το περιεχόμενο της συλλογής μίλησε ο ποιητής Ρούμεν Λεονίντοβ, μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών.

Για τον ίδιο τον συγγραφέα, όπως τόνισε, η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο του μεταξύ άλλων και σε πολλούς παλιούς του συμμαθητές, συγγραφείς με τους οποίους ξεκίνησαν μαζί, ακόμη και συμφοιτητές του από την Λέσχη Φοιτητών Λογοτεχνών “Dimcho Debeliano”, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους όπως επεσήμανε «είναι πλέον αναγνωρισμένοι συγγραφείς στη χωρά τους και κατέχουν θέσεις σε εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες και στα ΜΜΕ».
              
«Σαν μία συνάντηση παλιών συμμαθητών» περιέγραψε ο ίδιος την εκδήλωση επισημαίνοντας πως ο κόσμος τον τίμησε με την παρουσία του, δημιουργώντας μία πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που επισφραγίστηκε και με τα θερμότερα λόγια για την ίδια την συλλογή αλλά και την πορεία του ιδίου μέσα στον χρόνο.
 
Κλείνοντας ο κ. Χαρτοματσίδης μοιράστηκε μαζί μας και την είδηση που αφορά στην ολοκλήρωση του νέου του μυθιστορήματος, στα ελληνικά αυτή τη φορά, για το οποίο θα σας παραθέσουμε περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.