Φωτεινη  Κουτλογεωργιου: «Ολα ειναι επιλεγμενα με πολυ αγαπη προς την τεχνη του χορου»

Η ιδιοκτήτρια της Ανώτερης Σχολής Χορού και ιθύνων νους του «Komotini Dancing Routes» παρουσιάζει στον «ΠτΘ» τη φετινή διοργάνωση

Η συνέχεια μιας μεγάλης διαδρομής ή αλλιώς ενός ταξιδιού που ξεκίνησε πέρυσι και έκτοτε κάθε χρόνο ευελπιστεί να θέτει ένα ακόμα λιθαράκι, αποτελεί το φετινό 2ο Φεστιβάλ Χορού Dancing Routes Κομοτηνή, που λαμβάνει χώρα στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία της Ανώτατης Σχολής Χορού της Φωτεινής Κουτλογεωργίου.

Η φετινή μάλιστα διοργάνωση, στόχο της οποίας ήταν να φέρει στην ελληνική Περιφέρεια ανθρώπους αλλά και ιδέες της εγχώριας, και όχι μόνο, χορευτικής σκηνής, είναι πολλαπλώς διανθισμένη καθώς πέραν του εκπαιδευτικού της κομματιού, εμπεριέχει τόσο ένα τριήμερο παραστάσεων στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, όσο και παράλληλες δράσεις, όπως η έκθεση φωτογραφία του κ.Βασίλη Κοβλακά, που αποτελείται από 15 ασπρόμαυρες εκτυπώσεις, με θέμα τον χορό, κλασικό και σύγχρονο, που θα φιλοξενηθούν στο καφέ  «Τζίντζερ» από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 26 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ.Κουτλογεωργίου μίλησε για την εξέλιξη του θεσμού, εκκινώντας από την περσινή πρώτη «πειραματική» όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια, που έτυχε θερμής ανταπόκρισης, γεγονός που άλλωστε οδήγησε και στην επανάληψή της.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι του Φεστιβάλ ξεκινά επίσης σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου και θα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής με την συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών όπως οι Theo Samsworth, Κωνσταντίνος Γεράρδος, Παναγιώτης Διονυσιακόπουλος, Ιουλία Ζαχαράκη, Αρετή Μίχου, Βαρβάρα Μπαρδάκα, Ηλία Μπαγεώργο και Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, ενώ το βράδυ είναι προγραμματισμένες οι παραστάσεις από επαγγελματίες χορευτές και ομάδες χορού από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Οι παραστάσεις, όπως εξήγησε η ίδια, είναι αυτόνομες παραστάσεις σύγχρονου χορού και δεν αφορούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια,  τα τελευταία των οποίων απευθύνονται όπως εξήγησε σε όλες τις ηλικίες. Μάλιστα για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των εργαστηρίων εμπεριέχονται και δύο εργαστήρια που δίνουν τη δυνατότητα της ταυτόχρονης παρακολούθησής τους τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά.

Κληθείσα να ξεχωρίσει κάποιο μέρος του Φεστιβάλ η κ.Κουτλογεωργίου εξήγησε πως αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς, όπως τόνισε, «όλα τα μέρη του φεστιβάλ είναι εξίσου σημαντικά». «Οι  άνθρωποι που έχουμε καλέσει να το πλαισιώσουν και στο εκπαιδευτικό κομμάτι και στο παραστασιακό είναι επιλεγμένοι, έχοντας καριέρα και εμπειρία με πολύ δυνατές σπουδές και παρουσία στον χώρο αυτό, οπότε θεωρώ ότι όλα είναι επιλεγμένα  με πολύ αγάπη προς την τέχνη του χορού και ελπίζουμε να έχει ανταπόκριση και  αντίκτυπο στο κοινό,  σε αυτούς που θα τα παρακολουθήσουν και τις παραστάσεις και τα σεμινάρια» ανέφερε.

Κλείνοντας η ίδια έσπευσε να υπογραμμίσει πως «είμαστε ακόμα στην αρχή της διοργάνωσης, έχουμε μελλοντικά όνειρα και σχέδια να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.