Καλοκαιρι με πολιτισμο στις παραλιες του δημου Κομοτηνης

15 εκδηλώσεις και δράσεις σε Φανάρι, Αρωγή, Μέση και Μολυβωτή

Ευχάριστες εκπλήξεις, με πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, θα περιμένουν τους ντόπιους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου Κομοτηνής, που θα αναζητήσουν ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης στους παραθαλάσσιους προορισμούς του. Το «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα», που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, παραστάσεις καραγκιόζη και αθλητικές δραστηριότητες, υπόσχεται να εμπλουτίσει τις εμπειρίες, όσων θα βρεθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο στις παραλίες του Φαναρίου, της Αρωγής, της Μέσης και της Μολυβωτής, καθιστώντας περισσότερο ελκυστικούς τους παραπάνω προορισμούς. Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δρωμένων, που ετοίμασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, απαρτίζεται από 15 εκδηλώσεις και δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου. 

Πού και πότε θα πραγματοποιηθούν οι 15 εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη 2 Ιουλίου, οι Alma Libre θα υποδεχτούν στο Φανάρι, στις 20.30 το βράδυ, όσους θέλουν να απολαύσουν χορεύοντας την καλοκαιρινή πανσέληνο. Το προσεχές Σάββατο, 4 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, οι λάτρεις του beach volley θα δώσουν ραντεβού στο τουρνουά, που διοργανώνεται στο beach bar Hacienda στο Φανάρι. Την επόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, το ραντεβού μεταφέρεται για aqua aerobic στην παραλία Αρωγής, δράση που θα επαναληφθεί μία εβδομάδα αργότερα στον ίδιο χώρο. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, οι Σ.Μαργαρίτης, Ν.Βερβερίδης, Χ.Καρανίκα και Λ.Κεραμέας ετοιμάζουν για ντόπιους και επισκέπτες μία όμορφη λαϊκή βραδιά στον οικισμό του Φαναρίου, ενώ την επόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου, θα παραχωρήσουν τη θέση τους στο συγκρότημα «Ορφέας» για μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση. Την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Φανάρι θα εμφανιστεί ο Γιώργος Κούτσικας, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, ο Καραγκιόζης, δια χειρός Γιάννη Βουλτσίδη, υπόσχεται απολαυστικές στιγμές στους νεαρούς παραθεριστές. Τελευταία εκδήλωση του Ιουλίου στο Φανάρι θα είναι η συναυλία με ροκ μουσική από το συγκρότημα «Χίλια Χρόνια», που θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μήνα, στις 9 το βράδυ. Την τελευταία μέρα του Ιουλίου το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στην παραλία Μολυβωτής, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν την πανσέληνο, με τη συντροφιά μουσικής από το συγκρότημα του Γιάννη Τζατζανά.
 
Η πρώτη εκδήλωση του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 του μήνα, στην παραλία Μέσης, με τον Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του κ. Βουλτσίδη να επανέρχεται δριμύτερος. Στην παραλία Μέσης θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία του συγκροτήματος του Γιάννη Τζατζανά την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, ενώ τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι «Δε Μάρων Φάιβ» με τη ροκ συναυλία τους στον οικισμό του Φαναρίου την Τετάρτη 12 Αυγούστου. Η παραμονή του 15Αύγουστου στο Φανάρι θα είναι για άλλη μια χρονιά πανηγυρική, με το σύνθημα να δίνει από τις 9 το βράδυ το συγκρότημα «Θρακόμελο». Το «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» θα ρίξει αυλαία το Σάββατο, 29 Αυγούστου, με τις Κακές Συνήθειες και τη βραδιά «Σαξόφωνο στο σεληνόφως», που θα λάβει χώρα στο Φανάρι. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Υπάρχει ανάγκη να δώσουμε στους δημότες μας και στους επισκέπτες στιγμές ανακούφισης και δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι»


Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, εξέφρασε την ελπίδα να ευχαριστηθεί τις εκδηλώσεις και τις δράσεις, που προγραμματίστηκαν, για να διανθίσουν το φετινό καλοκαίρι στο τόπο μας, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι ήταν επιθυμία και της ίδιας και του δημάρχου να αναληφθεί μία τέτοια πρωτοβουλία, που θα ενδυνάμωνε και το τουριστικό προϊόν του δήμου μας. «Κατά κύριο λόγο δώσαμε έμφαση στο Φανάρι, που είναι ο τόπος ο οποίος έχει περισσότερο τουρισμό», σημείωσε, «αλλά δεν παραλείψαμε ούτε την παραλία της Μέσης, ούτε την παραλία της Μωλυβωτής». «Επιθυμία και του δημάρχου και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού ήταν να κάνουμε κάποια πράγματα», συνέχισε, «βλέποντας ότι υπάρχει ανάγκη και να δώσουμε στους δημότες μας στιγμές ανακούφισης και δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και γιατί βλέπουμε ότι και το Φανάρι και η Μέση και η Μολυβωτή είναι όμορφα σημεία, που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.