Εκπαιδευομενες απο πεντε ΣΔΕ της περιοχης συναντιουνται στις αθλητικες εγκαταστασεις του ΤΕΦΑΑ

«Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας» διοργανώνει για τα 40 χρόνια του το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) με έδρα την Κομοτηνή. Η επέτειος αυτή είναι μια σπουδαία αφορμή όχι μόνο για αναστοχασμό της πορείας του Τμήματος αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης τόσο του επιστημονικού έργου όσο και του κοινωνικού του ρόλου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. για την επέτειο των 40 ετών λειτουργίας του, περιλαμβάνουν μια σειρά ακαδημαϊκών, επιστημονικών, αθλητικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

«Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας»

Στο πλαίσιο αυτών των επετειακών εκδηλώσεων στις αθλητικές του εγκαταστάσεις το Τ.Ε.Φ.Α.Α. διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 (17:00 – 19:30) τα «Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας» για τις εκπαιδευόμενες από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Μύκης και Κενταύρου. Σκοπός της δράσης είναι να αποτελέσει ο χώρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ένα μέρος συνάντησης για τις εκπαιδευόμενες όπου θα γνωριστούν, θα επικοινωνήσουν, θα ενημερωθούν για θέματα που τις αφορούν, θα αλληλεπιδράσουν και θα διασκεδάσουν σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών κ.λπ.).

Η εκδήλωση αυτή η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προώθησης κοινωνικών δραστηριοτήτων του Τμήματος, διεξάγεται με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής.  Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: τα Αστικά Κομοτηνής – Blue Travel, το τσάι Tuvunu, το καφέ, ζαχαροπλαστείο-catering Fresco Station και το καφέ «Σοκολάτα».

«Ελπίζουμε ότι η παρούσα εκδήλωση, θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας των σύνοικων στοιχείων της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαίτερα μιας μερίδας της, που αποζητά μέσω της συμμετοχής της στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έναν δρόμο κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης» αναφέρουν σε μήνυμά τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης και εξηγούν πως τo πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σε σταθμούς: παιχνίδια γνωριμίας, παιχνίδια ομαδοσυνεργατικά, παιχνίδια «ενσυναίσθησης» παιχνίδια ανάπτυξης εμπιστοσύνης, ομαδικές αθλοπαιδιές, δράσεις γνωριμίας με την άσκηση, και ομαδικό χορό. Οι ομάδες θα είναι μικτές, αποτελούμενες, μετά από τυχαία επιλογή, από εκπαιδευόμενες που προέρχονται από διαφορετικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.