Στον βωμο της «ανορθωσης» του πολιτιστικου επιπεδου της πολης

Το ότι η Κομοτηνή σε πολιτιστικό επίπεδο είναι σχετικά «πίσω» είναι γεγονός και πολυειπωμένο. Το ότι τις τελευταίες ημέρες η Κομοτηνή βρίθει εκδηλώσεων, όχι απαραιτήτως του είδους ότι όλες αυτές έχουν να προσδώσουν κάτι, επίσης γεγονός. Εκδηλώσεις που γίνονται απλά για να φανεί η παραγωγή «πολιτισμού» στην πόλη μας. Αυτό που μας διαφεύγει ωστόσο ως κοινωνία είναι ότι ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές, υπάρχουν και πρωτότυπες εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις το περιεχόμενο των οποίων έχει όντως κάτι να προσθέσει στην «πολιτισμική» κληρονομιά της πόλης.
 
Εκδηλώσεις που φυσικά, μέσα στον όλο «πανικό», που επιβάλλει μάλιστα για λόγους δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένοι άνθρωποι να δίνουν το «παρών» σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, δεν χαίρουν της συμμετοχής του κόσμου που αξίζουν. Με αποτέλεσμα και οι στόχοι της όλης διοργάνωσης να μην επιτυγχάνονται και να ενισχύεται το κοινό αίσθημα περί αδιαφορίας και έλλειψης πολιτισμού, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες ανθρώπων και φορέων μη ντόπιων που φεύγουν με τις χειρότερες των εντυπώσεων.
 
Και να σκεφτεί κανείς ότι για να σταματήσει το πρόβλημα αυτό να υφίσταται χρειάζεται απλά μία κάποια συνεννόηση μεταξύ όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα. Αλλά και η «αποχώρηση» εκείνων που απέδειξαν τι έχουν να προσφέρουν για να δώσουν χώρο στους νεότερους να δοκιμάσουν τις ιδέες τους.
 
Ξεχάσαμε να διαλεγόμαστε; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.