Βουλευτικο αυτοκινητο… «ευχαριστω δεν θα παρω»

Μόλις 12 από τους 135 βουλευτές που κάθονται για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα ήταν τελικά αυτοί που παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου. Μάλιστα παρόλο που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δεχτεί αυστηρές «παραινέσεις» από τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνουν χρήση του εν λόγω δικαιώματος, 4 ήταν τελικά αυτοί που «άκουσαν» τον πρόεδρο του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτούς τους 4 είναι και ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ο Γιώργος Δημαράς, η Ελένη Ψαρρέα και ο Νίκος Φίλης.

 

Όσο αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού 5 βουλευτές αρνήθηκαν να κάνουν χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιάννης Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Βουλευτικό αυτοκίνητο δεν πήραν επίσης οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης και Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, ενώ από τη ΝΔ το βουλευτικό «προνόμιο» αρνήθηκε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η πλειοψηφία των βουλευτών που δεν κάνουν χρήση του βουλευτικού αυτοκινήτου εκλέγονται στην Αττική και όπως οι ίδιοι σχολίαζαν το βουλευτικό αυτοκίνητο γι’ αυτούς τους βουλευτές, εν αντιθέσει με τους βουλευτές επαρχίας που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, είναι ένα «καταχρηστικό προνόμιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.