Ο Λεβεντ Σαδικ μανατζερ της νεοσυστατης εταιρειας «Μπασμας Θρακης Α.Ε.» του Συνεταιρισμου Καπνοπαραγωγων Θρακης

Σάρκα και οστά παίρνει μέρα με τη μέρα η καινούργια μεταποιητική μονάδα «Μπασμάς Θράκης ΑΕ» που ιδρύθηκε προ ημερών με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της αξίας του θρακιώτικου καπνού και συγκεκριμένα του εκλεκτού καπνού μπασμά και την διάδοσή του στην παγκόσμια αγορά και την θωράκιση των τοπικών παραγωγών μελών του Συνεταιρισμού.

 

Και ενώ η ίδρυση της εταιρείας είχε γίνει γνωστή δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» στα μέσα του προηγούμενου μήνα, στο πέρας των εβδομάδων που πέρασαν συστάθηκε μετά από σχετικές αρχαιρεσίες το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, διάρκειας ενός χρόνου, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νουρί Σεμπατίν, ενώ εν εξελίξει βρίσκεται η αναζήτηση για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής στον οποίο θα λειτουργήσει η μονάδα επεξεργασίας του καπνού που θα διαχειρίζεται η εταιρεία.

 

Κατά τη χθεσινή ημέρα στα Γραφεία του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ενώ υπεγράφη σύμβαση δεκαετούς διάρκειας με τον κ. Λεβέντ Σαδίκ, γιο του π. βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, προέδρου του κόμματος «Εμπιστοσύνη», προαγγέλου του σημερινού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, ο οποίος θα εκτελεί χρέη μάνατζερ, προωθώντας στην ουσία τα καπνά που θα διαχειρίζεται η εταιρεία, στην παγκόσμια αγορά.

 

Η επιλογή του εν λόγω προσώπου δεν είναι τυχαία μιας και ο κ.Λεβέντ Σαδίκ φέρει στο βιογραφικό του μεγάλη εμπειρία από την αγορά του βαμβακιού και συγκεκριμένα την εισαγωγή του ελληνικού βαμβακιού στην αγορά της Τουρκίας, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά εδώ και πολλά χρόνια καθώς αποτελεί και τη μόνιμη βάση του. Ανάμεσα δε στις αγορές που ο ίδιος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια προωθώντας το ελληνικό αλλά και το τούρκικο βαμβάκι είναι η Αμερική, η Βραζιλία, η Αργεντινή και διάφορες χώρες της Ευρώπης, αγορές που αποτελούν «πρόσφορο έδαφος» για την προώθηση του ελληνικού καπνού.

 

Λεβέντ Σαδίκ «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το κάτι έξτρα στον καπνό που παράγεται στην Ελλάδα και στον τόπο μας»

 

Ο κ. Σαδίκ λοιπόν ανέλαβε από χθες χρέη μάνατζερ πωλήσεων της εταιρείας «Μπασμάς Θράκης ΑΕ» με τις πρώτες του δηλώσεις με την ιδιότητά του αυτή, να επικεντρώνονται στον στόχο ίδρυσης και λειτουργίας τής εν λόγω εταιρείας που, όπως είπε και ο ίδιος, δεν είναι άλλος από την ενίσχυση και το επιπλέον κέρδος των ντόπιων παραγωγών. Ερωτηθείς, σχετικά με το επιχειρηματικό του πλάνο σε ό,τι αφορά την προώθηση του καπνού, ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ νωρίς, υπογραμμίζοντας πως οι πρώτοι στόχοι και κινήσεις της εταιρείας θα ανακοινωθούν εν καιρώ, επισημαίνοντας ωστόσο πως « εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλο τον κόσμο και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το κάτι έξτρα στον καπνό που παράγεται στην Ελλάδα και στον τόπο μας». «Εφόσον ξέρουμε ότι πωλείται ο καπνός αυτός σε όλο τον κόσμο» συνέχισε ο ίδιος « θέλουμε να κερδίσει ο παραγωγός το κάτι παραπάνω που μπορεί να κερδίσει, και με την εμπειρία να προσθέσουμε κάτι και στην χώρα αλλά και στον τόπο ειδικότερα».

 

Αναφερόμενος στην εμπειρία που ο ίδιος διαθέτει σε ό,τι αφορά την αγορά του βαμβακιού, ο κ.Σαδίκ σημείωσε πως η συγκεκριμένη αγορά δεν διαφέρει σε τίποτα από την αγορά άλλων προϊόντων, αρκεί κάποιος «να γνωρίζει τα εργαλεία του μάρκετινγκ, να είναι τίμιος, να δουλεύει και να είναι ανοιχτός σε όλη την αγορά, έχοντας βέβαια την υποστήριξη των τραπεζών, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρεί ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα, και φυσικά να είναι καλή η τιμή στην οποία πουλάει».

 

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία του εγχειρήματος τονίζοντας πως ο καπνός της Θράκης είναι ήδη ένα εξαγώγιμο προϊόν πολύ καλής ποιότητας, που μπορεί να μεταποιηθεί και να πωληθεί σε πολύ καλύτερες τιμές.

 

Χουσεΐν Εσάτ «Για αρχή επικεντρωνόμαστε στον καπνό και έπειτα στα λιπάσματα και τα φάρμακα, ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας και να κάνουμε καλό στον τόπο και την πατρίδα μας»

 

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης κ.Εσάτ Χουσεϊν αναφέρθηκε εν συντομία στην λειτουργία της εταιρείας επισημαίνοντας ότι σε πρώτη φάση η λειτουργία της θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πώληση του καπνού και σε δεύτερο χρόνο θα «προχωρήσουμε και στα λιπάσματα και τα φάρμακα ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας και να κάνουμε καλό στον τόπο και την πατρίδα μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.