Καλη η συμμορφωση στον ΚΟΚ αλλα με εναλλακτικες

Της Έκδοσης

Καλοδεχούμενα τα όσα ακούσαμε στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και του Αστυνομικού Διευθυντή Μιχάλη Σεβδυνίδη σχετικά με την αυστηροποίηση των ελέγχων για την στάθμευση οχημάτων και δη δικύκλων σε ράμπες ΑμεΑ, πάνω σε πεζοδρόμια κ.ο.κ.
 
Καλοδεχούμενα και πολυαναμενόμενη η υλοποίησή τους καθότι η καθημερινότητα στην Κομοτηνή, ως προς το κυκλοφοριακό της το λιγότερο αφόρητη έχει καταστεί, σε σημείο τέτοιο που και οι «συνηθισμένοι» Αθηναίοι και λοιποί επισκέπτες ωχριούν πολλές φορές μπροστά στα όσα αντιμετωπίζουν. 
 
Ωστόσο δεδομένου ότι στο παρελθόν μεμονωμένες και άνευ της κατάλληλης προετοιμασίας (βλέπε μελέτες κ.ο.κ.) προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος και λοιπών αντίστοιχων θεμάτων που δημιουργούνται από το κυκλοφοριακό,  (βλέπε ποδηλατόδρομος) κατέληξαν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, την επιδείνωσή του, μήπως η έναρξη εντατικών ελέγχων θα πρέπει να συνοδευτεί και με την αντίστοιχη πρόβλεψη για τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ στο κέντρο τουλάχιστον της πόλης όπου καθημερινά παρατηρείται το πρόβλημα;
 
Διότι καλός ο έλεγχος, ορθότατα τα πρόστιμα προς γνώση και συμμόρφωση, αλλά η συμμόρφωση απαιτεί και την εναλλακτική για έναν πολίτη η παρουσία του οποίου στο κέντρο απαιτείται, έναν εργαζόμενο στο κέντρο της πόλης, έναν επαγγελματία αν μη τι άλλο που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Την εναλλακτική που λέει ότι αν για παράδειγμα μένω στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και πρέπει να κατέβω στο κέντρο, απουσία της δυνατότητας να ενδυναμώσω την φυσική μου κατάσταση περπατώντας και επομένως καταλήγοντας στην λύση του όποιου οχήματός μου, θα έχω την επιλογή της στάθμευσής του, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου κοντύτερα έστω στο κέντρο.
 
Δεν πιστεύουμε και δεν αναμένουμε θαύματα, από τη νέα Δημοτική αρχή, άλλωστε η ανακίνηση του προβλήματος ως μία από τις πρώτες του Γιάννη Γκαράνη ως δείγμα καλής πίστης θα μπορούσε να θεωρηθεί, παρόλα αυτά δεδομένου ακριβώς του νέου και της διάθεσης που τουλάχιστον αποδεικνύει, προς αποφυγή και περαιτέρω επιδείνωσης του προβλήματος, να ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για τη δημιουργία πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και αυτή τη φορά να γίνει και πράξη.
 
Τα 8 εκατ. αποθεματικό πάντως ανέγγιχτα παραμένουν και διαθέσιμα αν μη τι άλλο για ένα ή και περισσότερα έργα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ορόσημο για την πόλη. Ν.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.