Εθνικη Πρωτευουσα Νεολαιας… με ξενα κολλυβα

Της Έκδοσης

Μπορεί η είδηση για τη δημιουργία θεματικού πάρκου τύπου Disneyland στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κομοτηνής για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας που δημοσιεύσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας για την Πρωταπριλιά, να αποτελεί αποκύημα της φαντασίας μας, ίσως και των ενδόμυχων ευχών μας, ωστόσο μας δίνει σήμερα μια καλή ευκαιρία να θίξουμε ένα ζήτημα που μας προβληματίζει, αν και θα έπρεπε να προβληματίζει άλλους.

Και αφορά στον θεσμό της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας που ναι μεν η Κομοτηνή εγκαινιάζει, και όχι τυχαία μιας και η νεολαία μας χαρακτηρίζει, αλλά επωμίζεται και όλο το οικονομικό κόστος των όσων αυτός ο τίτλος υποχρεωτικά φέρνει μαζί του.

Και δεν λέμε, φυσικά και θα έπρεπε να έχει συμμετοχή και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε και τι σχεδιάζεται δεδομένου ότι κρίνουμε πως θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα καταπληκτικά. Ωστόσο διατηρούμε επιφυλάξεις όχι ως προς τις διαθέσεις αλλά προς την οικονομική δυνατότητα του Δήμου να συμβάλλει στον βαθμό που θα επιθυμούσε τουλάχιστον τόσο λόγω των ήδη μειωμένων προϋπολογισμών όσο και των δυσκολιών χρηματοδότησης δράσεων πολιτιστικού χαρακτήρα που έχει επιφέρει η κατάργηση της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Κοινώς διερωτόμαστε για την επιλογή της πολιτείας, μια ακόμα δηλαδή, να συστήσει έναν θεσμό μετά βαΐων και κλάδων, μένοντας μόνο σε αυτό, εναποθέτοντας την ευθύνη «υιοθέτησης» και εξέλιξής τους σε άλλους.

Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός «με ξένα κόλλυβα…».

Κρίμα πραγματικά γιατί θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά, πρωτόγνωρα και καινοτόμα πράγματα για την περιοχή και την χώρα, με τα οφέλη –επικοινωνιακά και όχι μόνο– να μην περιορίζονται μόνο στην Κομοτηνή αλλά πανελλαδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.