Τιμησε την Χαιγκουη Πορτοκαλιαν και την Λουσιντακ Ακτεριαν-Πορτοκαλιαν ο Δημος Κομοτηνης

Η κ. Πορτοκαλιάν δώρισε 2 διαμερίσματα προς τον Δήμο Κομοτηνής στη μνήμη της αδερφής της

Την κ. Χαϊγκουή Πορτοκαλιάν τίμησε -τιμώντας στο πρόσωπό της και την αδερφή της Λουσιντάκ Ακτεριάν-Πορτοκαλιάν- για τη δωρεά 2 διαμερισμάτων, ο  Δήμος Κομοτηνής την Πέμπτη 18 Απριλίου κατά την έναρξη το Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην κ. Πορτοκαλιάν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε πως η δωρεά αυτή  είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, και θα αξιοποιηθεί για τους καλύτερους σκοπούς, ενώ θα τοποθετηθεί και η πλακέτα που θα παραπέμπει στη μεγάλη δωρήτρια.
 
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σημείωσε, δίνουν και σε άλλους Δημότες το παράδειγμα της προσφοράς, είτε άυλα είτε με αυτές τις ευεργεσίες και δωρεές που δεν αποτελούν περιουσία της δημοτικής αρχής, αλλά των κατοίκων της πόλης.
 
Για την δωρήτρια μίλησε η κ. Υβόννη Πέππα, που είχε στενούς δεσμούς με την οικογένεια Πορτοκαλιάν, από μικρό παιδί. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο σώμα, η οικογένεια Πορτοκαλιάν είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι άνθρωποι της προσφοράς, ξεκινώντας από τον πατέρα Πορτοκαλιάν, ο οποίος είχε το μεγαλύτερο εργοστάσιο στα βαλκάνια με καλαπόδια. Η διοίκηση του εργοστασίου πέρασε στη συνέχεια στον γιό του Τεκβόρ Πορτοκαλιάν, μετά το θάνατο του οποίου η κ. Χαϊγκουή Πορτοκαλιάν, που υπήρξε και καθηγήτριά της κ. Πέππα, δώρισε ένα τριώροφο σχολείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον Δήμο, το σημερινό Πνευματικό Κέντρο Πορτοκαλιάν, όπου παιδιά που δεν είχαν πόρους μάθαιναν ξένες γλώσσες παλιότερα, και σήμερα λειτουργεί ως χώρος ενισχυτικής διδασκαλίας.
 
Η κ. Λουσιντάκ Ακτεριάν-Πορτοκαλιάν έζησε πολλά χρόνια στην Κομοτηνή, την αγάπησε, για αυτό και η αδερφή της ως ύστατη προσφορά έκανε αυτή τη δωρεά στη μνήμη της και στη μνήμη του γαμπρού της κ. Ακτεριάν.
 
Η ίδια η κ. Χαϊγκουή Πορτοκαλιάν ευχαρίστησε για την τιμή αυτή, και τόνισε πως όσο μπορεί προσπαθεί να είναι εκεί που πρέπει να είναι, ενώ συμβούλεψε όλους τους παρευρισκόμενους, αν είναι να προσφέρουν κάτι, να το κάνουν όσο νωρίτερα γίνεται, ώστε να προλάβουν να δουν κάτι από τα θετικά που προήλθαν από αυτή την προσφορά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.