Εγραψε ιστορια ο ΠΑΟΚ Κοσμιου με διπλο…αναρριχησης στην Ξανθη!

Ασπίδα Ξάνθης - ΠΑΟΚ Κοσμίου 0-2
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κατέκτησε την τρίτη φετινή νίκη του στην Γ' εθνική, επικρατώντας στην Ξάνθη επί της Ασπίδας με 0-2 χάρη σε δύο προσωπικά τέρματα του Λάζαρου Στοΐνοβιτς. Οι ασπρόμαυροι με αυτό το διπλό έγραψαν ιστορία καθώς η συγκεκριμένη νίκη αποτελεί την παρθενική στην ιστορία του σωματείου στα σαλόνια της τρίτης εθνικής.
 
Το σύνολο του Σάββα Αϊβάζη έκανε μία μεστή εμφάνιση και κατάφερε να μπεί πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Ότι δεν κατάφερε στο 7ο λεπτό ο Ερκάν, ο οποίος νικήθηκε από πλάγια θέση από τον πορτιέρο των γηπεδούχων, το κατάφερε ο Λ. Στοΐνοβιτς στέλνοντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χατζηγεωργίου για το 0-1.
 
Στο 25' η αρκετά “μουδιασμένη” Ασπίδα Ξάνθης, των πρώτων λεπτών, σημείωσε την πρώτη τελική με σουτ του Σαββοΐδου που κατέληξε στην αγκαλιά του Δεληγιάννη. Στο 40' έπειτα από φάουλ του Τζατζανά ο πολύπειρος Αμέτ Ερκάν “έπιασε” την προβολή όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Ξανθιωτών. Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε η συμβολή του Δεληγιάννη προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πάει στο αποδυτήρια με το 0-1, καθώς μπλόκαρε ενστικτωσώς το σουτ του Χατζηπαπά από το ένα μέτρο.
 
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και στο 47' έφτασαν μία ανάσα από το 1-1 με τον Χριστοφορίδη να πιάνει την κεφαλιά από την μικρή περιοχή όμως την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
 
Στην συνέχεια η ομάδα της Ροδόπης επέβαλλε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, απέφυγε τα παιδαριώδη λάθη και περιόρισε αρκετά την επιθετική ορμητικότητα της Ασπίδας. 
 
Έτσι λοιπόν στο 79' ο Νάνος έχασε απίστευτη ευκαιρία για να κλειδώσει το παιχνίδι αστοχώντας σε τετ α τετ, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Στοΐνοβιτς με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ (και του ίδιου) χαρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του για φέτος αλλά και συνολικά στην ιστορία του σωματείου σε αυτή την κατηγορία.
 
Μετά από αυτό το τρίποντο, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ανέβηκε στους 13 βαθμούς και την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ασπίδα έμεινε στους 10 και την 13η θέση. 
 
Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς (60′ Κοντογιαννίδης), Ζώτος, Νικολούδης (46′ Μωυσίδης), Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης, Δογανίδης (80′ Χατζηπαρασκευάς), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σάββογλου.
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τζατζανάς, Πλασταράς, Λεβεντέλλης, Χατζητουλούσης (68′ Ρουμπιές), Καρασιούνας (58′ Ταχτσόγλου), Νάνος, Αμέτ Ερκάν (90′ Λάσκαρης), Κυριακόπουλος, Στοΐνοβιτς.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.