Το Διεθνες Θερινο Πανεπιστημιο βραβευσε τη Ζωη Γαβριηλιδου

Τιμήθηκε μεταξύ άλλων έμψυχων συντελεστών για την έως τώρα συνεισφορά της στον θεσμό

Ανάμεσα στους έμψυχους συντελεστές του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που βραβεύτηκαν για την έως τώρα συνεισφορά τους στην διοργάνωση, βρέθηκε και η «δική μας» Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου.
 
Η κ. Γαβριηλίδου ήταν μία εκ των τιμηθέντων έμψυχων συντελεστών οι οποίοι τιμήθηκαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, για την επίσημη ανακοίνωση του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Ενημέρωσης» που θα διεξαχθεί σε συνδιοργάνωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Instituto De Letras του Rio De Janeiro University της Βραζιλίας, στη Σύρο από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου του φετινού έτους.
 
Η κ. Γαβριηλίδου εκπροσωπώντας και το ΔΠΘ, ενώ ήταν ανάμεσα σε άλλους βραβευθέντες όπως ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης, η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κατερίνα Πλακίτση, ο Καθηγητής του Harvard University κ. Gregory Nagy, ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ελλάδα, Καθηγητής κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο Λέκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου κ. Nicolas Prevelakis, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Ι. Στεφανίδης και Ν. Μήτσης, η Καθηγήτρια του Rio De Janeiro  κ. Fernanda Lemos De Lima, ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος.
 
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η ίδια ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Διεθνούς Θερινού Σχολείου, υπογραμμίζοντας την αξία θεσμών όπως αυτός του Διεθνούς Θερινού  Σχολείου του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, ο οποίος όπως τόνισε «έχει ενηλικιωθεί, δεν μένει στατικός αλλά εξελίσσεται με την βοήθεια της κ. Τσιτσανούδη, ακαδημαϊκής Διευθύντριας του Δ.Θ.Π. την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου και άλλων συντελεστών». Ευχόμενη καλή επιτυχία στις εργασίες του επόμενου, 5ου κατά σειρά Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, ευχήθηκε επίσης να βάλει στο τραπέζι στοχασμούς για τον σεβασμό της ετερότητας που όπως τόνισε «είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στις σύγχρονες κοινωνίες».
 
Θερμά συγχαρητήρια! ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.