Ηττα χωρις να φανει ανταγωνιστικο το τμημα βολει της Α.Ε. Κομοτηνης

Από τον «Δικέφαλο του Βορά»

Δεν κατάφερε το τμήμα βόλεϊ ανδρών της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής να φανεί ανταγωνιστικό μέσα στο PAOK SPORTS ARENA, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον σαφώς ανώτερο και πιο έμπειρο ΠΑΟΚ.
 
Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη, δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Σάκη Ψάρρα, που είχε σε πολύ μεγάλη ημέρα για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση τον Ολλανδό διαγώνιο Κλαπβάικ, που «σκότωσε» την ομάδα της πόλης μας.
 

Το πρώτο σετ βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 8-3 έπειτα από καρφί του Σαφράνοβιτς και διατηρώντας την υπεροχή, διαμόρφωσαν το 16-10 με καρφί του Όκολιτς. Παίζοντας σοβαρά και με ουσία, η διαφορά έφτασε τους 8 πόντους 18-10 ενώ Μουακουτουτία και Κλαπβάικ ανέβασαν το σκορ στο 22-11. Με φιλέ του Δαλακούρα ο ΠΑΟΚ κέρδισε το σετ με 25-14.
 
Στο δεύτερο σετ της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 8-5, όμως η Κομοτηνή κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά σε 8-8 και μετέπειτα σε 11-11. Με τρείς συνεχόμενους πόντους από τον Κλαπβάικ, διαμορφώθηκε το 16-11, ενώ ο Καπετανίδης με πάιπ και ο Μουαγκατουτία με καρφί έκαναν το 21-13. Ο Δικέφαλος επικράτησε και σε αυτό το σετ με 25-18.
 

Στο 3ο σετ ο Γάτσης πήρε τη θέση του Τακουρίδη. Μετά το 4-4 ο ΠΑΟΚ με το μπλοκ και το σερβίς του Κλαπβάικ ξέφυγε 13-8. Οι ασπρόμαυροι διατήρησαν τη διαφορά και μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν, κέρδισαν το παιχνίδι επικρατώντας στο τρίτο σετ με 25-14.
 
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Δεληκωστίδης
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 16-10, 21-12, 25-14
2ο σετ: 8-5, 16-11, 21-13, 25-18
3ο σετ: 8-5, 16-9, 21-11, 25-14
 
*Oι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 7 άσσοι, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και της Κομοτηνής προήλθαν: 1 άσσος, 29 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 12 λάθη αντιπάλων. 

Η Συνέντευξη Τύπου της Αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕ Κομοτηνής 

Με το πέρας της αναμέτρησης μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου οι Ηλίας Κρεούζης και Θάνος Μαρούλης από πλευράς ΑΕ Κομοτηνής και Σάκης Ψάρρας και Κώστας Καπετανίδης από πλευράς ΠΑΟΚ.
 
Ηλίας Κρεούζης : «Γνωρίζαμε εξ αρχής τη δυσκολία της αποστολής μας αλλά με στενοχώρησε η εικόνα και κυρίως το γεγονός πως δείχναμε να μην πιστεύουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο δρόμος είναι μακρύς και οφείλουμε να παλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι τον Απρίλιο, στα play out έτσι ώστε να σώσουμε την κατηγορία».
 
Θάνος Μαρούλης: «Με στενοχώρει η εικόνα όχι η ήττα από έναν ανώτερο αντίπαλο. Ο δρόμος είναι μακρύς και οφείλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους, καθώς η ομάδα προχώρησε σε κινήσεις ενίσχυσης. Αν δεν πιστεύαμε στην παραμονή δεν θα ερχόμασταν εδώ. Παρά την εικόνα μας αυτή την στιγμή είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες».
 
Σάκης Ψάρρας: «Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και κυρίως από το γεγονός πως βελτιωνόμαστε. Η φιλοσοφία μου είναι να μην υποτιμάμε καμία ομάδα και να δείχνουμε την δέουσα σοβαρότητα. Εύχομαι στην Κομοτηνή να μείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει» (Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε ο Υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΟΚ κ. Αλεπίδης πως συγχαρητήρια αξίζει η επικοινωνιακή τακτική της ομάδας και ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας Βασίλης Στοάκης».
 
Κώστας Καπετανίδης: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει» 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΠΑΟΚ (Θ. Ψάρρας): Οκολιτς 12 (9/11, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Τερζής 1 (1 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 5 (5/11, 77%υπ., 38%αρ.), Τακουρίδης 3 (3/4), Κλαπβάικ 17 (10/16, 1 μπλοκ, 6 άσσοι), Σαφράνοβιτς 3 (3/5) / Ν.Εφραιμίδης (λ. – 69%υπ., 54%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Μπούτος 1 (1/2), Γάτσης 4 (3/4, 1 μπλοκ), Καπετανίδης 6 (4/11, 2 μπλοκ).
 
ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Η. Κρεούζης): Κ.Δαλακούρας 3 (3/14, 59% υπ., 47%αρ.), Μαρούλης, Φερέλ 5 (4/7, 1 μπλοκ), Αν.Δαλακούρας 11 (9/27, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Mουράνγκουα 10 (10/22), Χριστόφας 3 (3/8) / Τσαδήμας (λ. – 30%υπ., 10%αρ.), Ανδρεάδης, Χρηστάκος, Καβαρατζής, Παπαδάκος, Μπανιώτης, Αρχοντούδης (λ). 

Μικρά Μικρά από την αναμέτρηση: 

– Το “Παρών” στο γήπεδο έδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΕ Κομοτηνής κ. Τάσος Πετρίδης με την σύζυγο του Σούζη, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη κ. Γιώργος Βασιλειάδης  η αθλήτρια του γυναικείου τμήματος Σοφία Γρηγοριάδου και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου κ. Βασίλης Στοάκης.
 

– Βέβαια τις εντυπώσεις στην κερκίδα έκλεψε ένας τετράποδος φίλος, ο οποίος απολάμβανε από τις πολυθρόνες του PAOK SPORTS ARENA την αναμέτρηση και αν κρίνουμε από τον τρόπο που κουνούσε την ουρά, απολάμβανε την νίκη της αγαπημένης του ομάδας του ΠΑΟΚ.
 
– Στις κερκίδες βρέθηκε και ο προπονητής του Εθνικού Αλεξ/πολης κ. Θανάσης Μουστακίδης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ρεπό της ομάδας του! Αρκετός ήταν βέβαια και ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του PAOK SPORTS ARENA προκειμένου να δουν από κοντά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Δικέφαλου του Βορρά.

– Η πλειοψηφία των αθλητών έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, ανεξάρτητα το χρώμα φανέλας που φορούν και αυτό αποδείχθηκε από τα “πηγαδάκια” που στήθηκαν πριν την έναρξη της προθέρμανσης στο PAOK SPORTS ARENA.
 
Όπως δείχνει και ο φωτογραφικός φακός, ο Κώστας Δαλακούρας τα είπε με τον παλιό του συμπαίχτη και νυν βοηθό προπονητή Τσέντομιρ Ίλιτς την ίδια ώρα που ο Ανέστης Δαλακούρας συνομιλούσε με τον συμπαίχτη στην Εθνική Ντίμα Φιλίποφ. Εβρίτες στην καταγωγή, αγωνιζόμενοι στην ίδια θέση, Σταύρος Αρχοντούδης και Δημήτρης Κωνσταντινίδης σίγουρα είχαν πολλά να πουν.
 
Επίσης, ο Νίκος Χριστόφας είχε έναν μικρό διάλογο με τον παλιό του συμπαίχτη Τάσο Γάτση, την ίδια στιγμή που ο Μαρούλης συζητούσε με τον Ίλιτς ενώ τα αδέρφια Δαλακούρα τα είπαν επίσης και με τον Γιάννη Τακουρίδη…
 
– Στη συνέντευξη τύπου από πλευράς ΑΕ Κομοτηνής μίλησαν ο προπονητής της ομάδας μας κ. Κρεούζης και ο πασαδόρος Θάνος Μαρούλης. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Ψάρρας ευχήθηκε στην ομάδα της Κομοτηνής να μείνει στην κατηγορία γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το βόλεϊ χρειάζεται την Κομοτηνή και την επαρχία γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.