Καβγας για το παπλωμα… της πατροτητας της στηριξης στη ΔΑΔΑΑ

Σε μια ιδιάζουσα διαφωνία, όχι για την ουσία, αλλά για το τυπικό της όλης υπόθεσης, εξελίχθηκε η συζήτηση του θέματος της Ειδικής Αγωγής στην περιοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, με όλες τις παρατάξεις να συμφωνούν με την ανάγκη υποστήριξης του συλλόγου ΔΑΔΑΑ στην προσπάθειά του να ενισχυθεί η ειδική αγωγή στην περιοχή μας, αλλά να δημιουργείται ζήτημα όχι για το πώς, αλλά το πότε αυτή θα εκφραστεί.
 
Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα γιατί οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης μοιράζονται σε 2-3 παιδιά σε διαφορετικά σχολεία, και έτσι παιδιά με διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες που χρίζουν πλήρους παράλληλης στήριξης, (25 ώρες την εβδομάδα) βρίσκονται στο σχολείο είτε χωρίς καθόλου στήριξη ή με ελάχιστες ώρες εβδομαδιαίως.
 
Αυτό επιβαρύνει όλες τις οικογένειες, και οικονομικά αλλά και σε άλλους τομείς, με τον κ. Γραβάνη να σημειώνει πως υπάρχει ένα πλέγμα αιτημάτων από το Σύλλογο ΔΑΔΑΑ, για αυτό και θεώρησε πως θα ήταν προς θετική κατεύθυνση να εκδώσει ένα ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, το οποίο θα σταλεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, ώστε να δείξουν τη στήριξή τους σε αυτούς τους γονείς.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης παρατήρησε πως συνήθως ένα ψήφισμα κατατίθεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, για αυτό και πρότεινε προκειμένου να είναι ολοκληρωμένο το ψήφισμα, να παραστούν τα μέλη του συλλόγου για να εκθέσουν καλύτερα τα προβλήματά τους.
 
Και ενώ ο κ. Γραβάνης συμφώνησε με την ιδέα, σημειώνοντας πως η πρωτοβουλία ανήκει καθαρά στην παράταξη και δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, για αυτό και στο επόμενο συμβούλιο ανέφερε πως θα πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
 
Όμως εκεί υπερκεράστηκε από την επικεφαλής της παράταξης κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία ζήτησε μετ’ επιτάσεως να εκδοθεί το ψήφισμα σε αυτή τη συνεδρίαση, αναφέροντας πως η παράταξη ενδιαφέρθηκε και συναντήθηκε με το προεδρείο του ΔΑΔΑΑ φέρνοντας το υπόμνημα στο συμβούλιο. «Επειδή το κόμπλεξ κάποιων εδώ μέσα είναι μεγάλο, θέλουμε να το πάμε την επόμενη φορά» σημείωσε.
 
Τελικά, με το υπόμνημα που υποβλήθηκε από την παράταξη, ο κ. Πετρίδης πρότεινε να χρησιμοποιηθεί αυτό, και σε συνεννόηση με το προεδρείο του Συλλόγου να εκδοθεί ένα ψήφισμα για το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.