Στην Κομοτηνη το ΤΕΕ Roadshow

Παρουσιάζοντας στο κοινό την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα σε πόλεις της Θράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Το TEE Roadshow στη Θράκη ξεκίνησε από την Ξάνθη την Παρασκευή 22 Μαρτίου φτάνοντας στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Εκεί βρισκόταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, που τόνισε πως η εκδήλωση έρχεται να δέσει την τοπική κοινωνία με τον ρόλο του Μηχανικού, ώστε να έρθουν μικροί και μεγάλοι στο χώρο, να μάθουν για το ΤΕΕ, και τον ρόλο του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, οι λεπτομέρειες του οποίου έχουν αλλάξει αλλά αυτό παραμένει πάντα συνεπής ως σύμβουλος του κράτους.

Μάλιστα στην Ξάνθη, αλλά και σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη που το TEE Roadshow θα βρίσκεται σε ημέρες με ανοιχτά σχολεία, μπορούν να τα επισκεφτούν οργανωμένα ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο ρόλο του μηχανικού.

Υπενθύμισε πάντως πως οι εκδηλώσεις των 100 ετών, στο πλαίσιο των οποίων έγινε αυτή η επίσκεψη, ξεκίνησαν από την Κομοτηνή παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ κ. Γιώργου Στασινού, ο οποίος θα βρίσκεται στην επόμενη στάση του TEE Roadshow στη Θράκη, σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Ορεστιάδα.

Τέλος ο κ. Λουρίκας τόνισε πως οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν, με διάφορες μορφές, για τον εορτασμό των 100 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.