Ανησυχει ο Φαρμακευτικος Συλλογος Ροδοπης για την αποφαση αρσης εξαγωγων φαρμακων

Σειρά επαφών με θεσμικούς της περιοχής για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αγροτικών ιατρείων

Την ανησυχία του εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης για την απόφαση άρσης εξαγωγών φαρμάκων.

Όπως πληροφορεί μάλιστα ήδη μετά την απόφαση της άρσης εξαγωγών κυκλοφόρησε λίστα με 210 φάρμακα για εξαγωγή, εκ των οποίων τα 135 είναι σε έλλειψη, 12 σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και 59 σε ελεύθερη διαθεσιμότητα. Ανάμεσα σ’ αυτά υπάρχουν ινσουλίνες, αντιβιώσεις, εισπνεόμενα και λοιπά απαραίτητα για την δημόσια υγεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, δηλώνει πως τάσσεται στο πλευρό του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος και παρακολουθεί τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων και έχει προαναγγείλει κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης βρίσκεται σε συνεχή συνάντηση με τοπικούς φορείς είτε για να καλύψει τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είτε για να καταθέσει λίστα με τα προβλήματα των αγροτικών ιατρείων του νομού μας. Από την περασμένη εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με το γιατρό των φυλακών, στον οποίο παραδόθηκε ένα κιβώτιο με φάρμακα για τις ανάγκες των φυλακών. Την Παρασκευή 19/01/24 και τη Δευτέρα 29/01/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους δημάρχους Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ και κ. Απόστολο Ιωάννου αντίστοιχα. Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αγροτικών ιατρείων που καταγράφηκαν από το Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι συναντήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με το Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους Αρριανών και Κομοτηνής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ροδόπης,  τον Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.