Ξεκινησε το ταξιδι του απο την Κομοτηνη ο Οιδιπους Τυραννος

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για δύο μέρες οι θεατές στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής

Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου, από τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, το μεγάλο ταξίδι της τραγωδίας «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Αρκετοί ήταν οι Κομοτηναίοι που βρέθηκαν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση, που αποτέλεσε την κύρια πρόβα του έργου, στην πρώτη του παρουσίαση πριν ξεκινήσει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έπαιξε τον ήρωα του έργου, που ξεκινά στο ύψος της δόξας του, για να τον τραβήξει στο βάθος το πεπρωμένο του, από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει.

Μαζί του και οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου, που αποτελούσαν κομμάτι του χορού των γερόντων που έβγαζαν τις μάσκες τους κάθε φορά που βρίσκονταν στο προσκήνιο, και τις ξαναφορούσαν για να γίνουν ξανά ένα με το λαό της Θήβας όταν ο χαρακτήρας τους αποσυρόταν.

Στο σκηνικό του Γιάννη Κατρανίτσα, ο χορός αποτελούσε ουσιαστικά ένα ζωντανό ον, που προσεγγίζει ή απομακρύνεται από τον κάθε πρωταγωνιστή, για να τον απορροφήσει στο τέλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.