Ξεκινησαν οι προετοιμασιες για τα Ελευθερια

Προσκλήσεις εκδήλωσης συμμετοχής από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νέας Γενιάς για τα χορευτικά στην Πλατεία και την Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών

Με την έλευση του Απριλίου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, ξεκίνησε την προετοιμασία για την κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων των Ελευθερίων Θράκης.

Δυο από τις πάγιες εκδηλώσεις του προγράμματος είναι η έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών και η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων στην πλατεία.

Η καθιερωμένη Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί φέτος από 9 έως 14 Μαΐου 2024, στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου.

Για την υποβολή συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέχρι την έκθεση, με την κ. Βαρβάρα Ιωαννίδου Τσίτσιρα στο τηλέφωνο 6932140620

Η παράδοση των έργων, θα γίνει την Τρίτη 7 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 13.00 στην αίθουσα που θα γίνει η έκθεση.

Όσο για την εμφάνιση των χορευτικών στην πλατεία ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Ιωάννης Κυριαζής, απέστειλε στους πολιτιστικούς συλλόγους σχετικά επιστολή με την οποία εξηγεί πως «φέτος ο εορτασμός των Ελευθερίων της Θράκης στην Κομοτηνή, λόγω της ειδικής περίπτωσης  (Πάσχα στις 5 Μαΐου και εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου) θα είναι εξαιρετικά σύντομος και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 8 Μαΐου έως και την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024».

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι όπως και πέρσι, θα διατεθεί αυστηρά και αποκλειστικά,  για την συμβολική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις στην πλατεία, ένα τέταρτο σε κάθε σύλλογο ενώ  οι μέρες των εμφανίσεων, των χορευτικών συγκροτημάτων θα είναι τέσσερις: Το Σάββατο 11 Μαΐου, η Κυριακή 12 Μαΐου, η Δευτέρα 13 Μαΐου και η Τρίτη 14 Μαΐου.

«Οι σύλλογοι, θα μπορούν να δείχνουν όλη την δύναμη του έμψυχου δυναμικού τους, στις ετήσιες εκδηλώσεις που – έτσι κι αλλιώς – πραγματοποιούν κάθε χρόνο» εξηγεί ο κ. Κυριαζής στην επιστολή του επισημαίνοντας στο κλείσιμο της επιστολής πως οι σύλλογοι που θέλουν να μετέχουν συμβολικά στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων με ένα τμήμα του δυναμικού τους, μπορούν ήδη να το δηλώσουν στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, εγγράφως στο [email protected], μέχρι τις 20 Απριλίου 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.