Ενα μεγαλο γλεντι στηθηκε στο Γλυκονερι

Στην έναρξη των Βιστωνιδείων 2026, που θα κρατήσουν μέχρι το τέλος της Εβδομάδας

Συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη τόσο του οικισμού του Γλυκονερίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Βιστωνίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκονερίου, μέσα από τα Βιστωνίδεια, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στη φύση, τον αθλητισμό, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιουνίου με την εκκίνηση του διαγωνισμού φωτογραφίας στα Μονοπάτια των Άθλων του Ηρακλή με θέμα το βιότοπο της Βιστωνίδας, που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου και τη βράβευση των φωτογραφιών να λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου.

Το απόγευμα έλαβε χώρα ο πανηγυρικός εορτασμός της εκκλησίας του χωριού, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με την συμμετοχή πολύ κόσμου και τους Συλλόγους «Των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων» και του «Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών» Ξάνθης.

Ακολούθησε Παραδοσιακό Γλέντι με τους Δημήτρη Δροσάκη, Παναγιώτη Ούτο, Βαγγέλη Τσιλιγγίρη και την ορχήστρα τους, καθώς και θρακιώτικο πρόγραμμα με την ορχήστρα του Παπαστεφάνου Αλέξανδρου, με τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων, να παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γλυκονερίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ, συνοδευόμενος από το τεχνικό επιτελείο του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιάσμου κ. Νικόλαος Γιάτσος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεόδωρος Νικολαΐδης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, με περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και ξεναγήσεις, με μεγάλο ενδιαφέρον να έχει ήδη συγκεντρώσει ο αγώνας τριάθλου στα Μονοπάτια των Άθλων του Ηρακλή (2,5 χλμ ποδήλατο, 1 μίλι κανό και 1,5 χλμ τρέξιμο), καθώς και η πλωτή περιήγηση και ξενάγηση με βάρκα του αλιευτικού συνεταιρισμού Βιστωνίδος και Βιστωνικού κόλπου «Άγιος Νικόλαος» και κωπηλασία με κανό της River Land, που λαμβάνουν χώρα σήμερα Τρίτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.