Ξεδιπλωνοντας την «Ονειροδομηση» στην Κομοτηνη

Το βιβλίο της φιλολόγου Δήμητρας Χατζηκυριακίδου παρουσιάστηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το αναγνωστικό κοινό της Κομοτηνής για το ποιητικό βιβλίο της φιλολόγου Δήμητρας Χατζηκυριακίδου με τίτλο «Ονειροδόμηση» το οποίο παρουσιάστηκε από τις Χρόνος Εκδόσεις και τη Λέσχη Κομοτηναίων το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου στον 2ο όροφο της Λέσχης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Άντζελα Δράκου, Πρόεδρος Ιστορικών Café της Ευρώπης και η κ. Βασιλική Νικοπούλου, ποιήτρια-εκδότρια των Εκδόσεων Χρόνος, ενώ για το βιβλίο μίλησαν, πέρα από τη συγγραφέα, και οι φιλόλογοι κ. Κατερίνα Σαμαρά, Διδάκτορας στην Ιστορία του Αθλητισμού και κ. Μαρία Χατζηκύρκου, MSc, Υποψήφια Διδάκτορας ΔΙΠΑΕ, που αναφέρθηκαν τόσο στο βιβλίο, όσο και στη συγγραφέα του.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ποιήματα διάβασαν οι μαθήτριες Ελισάβετ Ζερβούλη, Άννα-Ελπίδα Καραβίδα, Δανάη Νίττη, Ιωάννα-Μαρία Νταρέλη, ενώ στο πιάνο συνόδεψε η κ. Άννα Παυριανίδου, Μαέστρος Χορωδίας-Μουσικοθεραπεύτρια.

Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει ποιήματα τα οποία αναπτύσσονται σε 25 θεματικές ενότητες, σε ένα ευρύ φάσμα από την κοινωνική ζωή, τον έρωτα, την αγάπη το θάνατο τη μνήμη και την ιστορία.

«Είναι αυθεντικά κείμενα, και θεωρώ πως αυτή η απλότητά τους τα κάνει πολύ προσιτά» ανέφερε η κ. Χατζηκυριακίδου, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για δυσνόητη βαρύγδουπη ποίηση, αλλά ποίηση που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί και νιώσει.

Αυτή είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή, αν και από παλιότερα έχουν δημοσιευτεί ποιήματα και πεζά της κείμενα σε λευκώματα, λογοτεχνικά περιοδικά και άλλα.

Η ποίηση, σημείωσε, δεν είναι αρετή στην κατ’ εξοχήν αντιποιητική εποχή μας, όμως όπως κατέληξε μιλώντας προς το κοινό, «μπορεί ο κόσμος να μην αγαπάει την ποίηση, αλλά αγαπάει τους ποιητές, για αυτό και στο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων έδωσαν το παρών τόσοι από αυτούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.