Βιβλιο Κρινειν-Η Λογοτεχνια και η Μελετη της 2003-2019

Νέο βιβλίο από τον Αν. Καθηγητή του ΤΕΦ Νίκο Μαυρέλο

«Βιβλίο Κρίνειν – Η Λογοτεχνία και η Μελέτη της» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Νίκου Μαυρέλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάππα Εκδοτική.

Όπως δηλώνει ο τίτλος, στον τόμο περιέχονται κριτικές για ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και για διαφόρων τύπων μελέτες που αφορούν κυρίως στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Πρόκειται για κείμενα που δημοσιεύτηκαν από το 2003 έως και το 2019, αλλά έχουν υποστεί επεξεργασία σε αρκετά σημεία, ενώ έχει ανανεωθεί η βιβλιογραφία, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται και κρίνονται ποιητικές συλλογές, διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα γνωστών και άγνωστων ποιητών ή πεζογράφων, Ελλήνων και ξένων: Ανθολογία Βαλκανικής Ποίησης, Ε. Βακαλό της Α. Φραντζή, Γ. Βιζυηνός, Π. Πολυμένης, Ν. Επισκοπόπουλος του Β. Αθανασόπουλου, Γ. Βώκος του Π. Μουλλά, Μ. Μητσάκης του Γ. Παπακώστα, Carlos Luis Zafón, Toti Martínez de Lezea, Αλ. Παπαδοπούλου του Γ. Παπακώστα, Εμμ. Ροΐδης (Πάπισσα Ιωάννα) του Δ. Δημηρούλη, Κ. Βούλγαρης, Π. Πικρός της Χρ. Ντουνιά, Ευμ. Καραμπατάκη, Eduardo Mendoza, Γ. Ψυχάρης της Γ. Πατερίδου και Αχ. Κυριακίδης.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται και κρίνονται μελέτες (όχι μόνο φιλολογικές) από τους: Δ. Αγγελάτο, Γ. Γκότση, Ε. Παπανικόλα, Μ. Μικέ-Μ. Πεχλιβάνο-Λ. Τσιριμώκου, Λ. Παπαλεοντίου και Α. Ιντιάνο, Σ. Ιλίνσκαγια, Β. Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Φ. Δημητρακόπουλο, Δ. Πολυχρονάκη, Γ. Αράγη, Κ. Κυριακό, Π. Μουλλά, Β. Bricout, E. Balibar, N. Μαυροκορδάτο, Στ. Αθήνη, Δ. Δημηρούλη, Π. Κιτρομηλίδη-Α. Ταμπάκη, C. Papacostea-Danielopolu, Χρ. Παμπλέκη, Σ. Ντενίση, Λ. Βαρελά και Ν. Σινιόσογλου.

Ο Νίκος Μαυρέλος

Ο Νίκος Μαυρέλος είναι καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το 2005. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2001). Κατόπιν, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας (2003-2004). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στη λογοτεχνία και κριτική (ύστερος 17ος-αρχές 20ού αι.), υπό το φως της θεωρίας των λογοτεχνικών ειδών, της πρώιμης νεοτερικότητας, της θεωρίας των ιδεών και της Συγκριτικής Γραμματολογίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συγκριτικής Γραμματολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών και διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας για τη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία στο Τμήμα του από το 2018.

Info

Διαστάσεις: 16 Χ 23

Σελίδες: 222

Χρονολογία:  Οκτώβριος  2021

Τιμή: 15,00 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.