Τριπλη η εκπροσωπηση της Ροδοπης στο παιδικο Πανθρακικο Ανταμωμα στην Δραμα

Τα παιδικά χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Ξυλαγανής, Αιγείρου και Γρατινής χόρεψαν για τη Θράκη

Περισσότεροι από 2.500 Θρακιώτες χορευτές από όλη την Ελλάδα πλημύρισαν το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου τη Δράμα με θρακιώτικους ήχους και χρώματα στο πλαίσιο του Πανθρακικού Ανταμώματος,  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος», σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Σ.Θ.), την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Δράμα και την ΔΕΚΠΟΤΑ.
 
Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής με τα εγκαίνια  πολυδιάστατης έκθεσης « Η Θράκη από το χθες… στο  σήμερα και το αύριο» στο χώρο του ξενοδοχείου Hydrama, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας το σύνολο των συμμετεχόντων συλλόγων έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, για να ακολουθήσει χορευτική παρέλαση επί της οδού Εθνικής Αμύνης.
 
Αυτή δεν ήταν η μόνη χορευτική παρέλαση καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι συμμετέχοντες σύλλογοι αλλά και τα παιδικά τους τμήματα συνέχισαν να παρελαύνουν με τελικό προορισμό το Γήπεδο δόξας, όπου συναντήθηκαν για την παράσταση «Τρανός Χορός», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του  Σαββάτου, με αφηγήτρια την ηθοποιό – καλλιτέχνη Μελίνα Μποτέλλη.
 

Στο παιδικό αντάμωμα η Ροδόπη είχε ισχυρή παρουσία, καθώς στο σύνολο των παιδικών τμημάτων δώδεκα συλλόγων  από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρέθηκαν και τα τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου με χοροδιδάσκαλο τον Βασίλη Βασιλείου και το παιδικό του Συλλόγου Γρατινής «Ο Γρατίνος» με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη  Τζερνικούδη.
 
Υπό τους ήχους της γκάιντας από το συγκρότημα «Οδρύσσες» τα παιδιά χόρεψαν δέκα χορούς της Θράκης, ενώ πριν το τέλος άναψαν φαναράκια και τις πέταξαν στον ουρανό στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα ότι η Θράκη θα εξακολουθεί να εκπέμπει το δικό της φως στα πέρατα του κόσμου.
 
Είχε προηγηθεί χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του δημάρχου Δράμας, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κ. Χατζόπουλο και τη πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας τονίζοντας ότι το μέλλον της Θράκης στηρίζεται στα παιδιά αυτά.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.