Τους εθνικους ευεργετες τιμησε η Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων για την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Τους Εθνικούς Ευεργέτες, τίμησε για ακόμα μια φορά η Κομοτηνή το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Τη μέρα αυτή τιμώνται τόσο οι ευεργέτες όλης της χώρας, όσο και οι ευεργέτες της Κομοτηνής, που έδωσαν πολλά σε αυτή την πόλη, όπως ο ΧατζηκωνσταντήςΖωίδης, ο Νέστωρ Τσανακλής, οι αδερφοί Κλεάνθης και Δούκας Κούλογλου, ο συμβολαιογράφος Νικόλαος Παπανικολάου, η Ιωάννα Τσάτσου, που βοήθησε στην ανέγερση του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, που ανήγειρε το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ στους σύγχρονους ευεργέτες προστίθεται και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν έλαβε χώρα δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την αν. διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Ιωάννα Κωστενίδου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης, με τις ευχές το παράδειγμα των παλαιότερων ευεργετών να εμπνεύσει και νέους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.