Τους δυο δημοτες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων που διακριθηκαν σε αγωνες των special Olympics βραβευσε ο Δημαρχος κ. Ντινος Χαριτοπουλος

Ο λόγος για τους Πέτρο Ποζίδη και Βασιλική Ματακάκη

Τους δύο δημότες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κ. Βασιλική Ματακάκη από το Αρσάκειο και κ. Πέτρο Ποζίδη από τις Σάπες, ωφελούμενους του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι»,  οι οποίοι διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022» και  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Special Olympics του Βερολίνου, βράβευσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Τους υποδέχθηκε στο γραφείο του

    Τους υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2023 στο γραφείο τους στις Σάπες μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου  και Διοικητικό Διευθυντή κ. Ηλία Ποιμενίδη, την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννα Ντίνα, την ψυχολόγο κ. Ελένη Μπόμπολα και τον συντονιστή του τοπικού προγράμματος Ροδόπης των Special Olympics Hellas κ. Δημήτρη Ποιμενίδη.

   Η κ. Βασιλική Ματακάκη από το  2020 είναι ωφελούμενη του Συλλόγου και διαμένει μόνιμα στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που διατηρεί ο Σύλλογος στην Κομοτηνή. Από το 2022, οπότε και υπεγράφη η συνεργασία μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» είναι βασικό μέλος της ομάδας των Special Olympics Hellas Ροδόπης, συμμετέχοντας σε πολλές διοργανώσεις και πρωταθλήματα και λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις.

   Συγκεκριμένα, στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022» κατέλαβε την 3η θέση στο ομαδικό άθλημα του μπότσια και πρόσφατα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Special Olympics που διεξήχθη στο Βερολίνο κατέκτησε την 3η θέση στο ατομικό γυναικών καθώς και την 7η θέση στο διπλό των γυναικών του αγωνίσματος του μπόουλινγκ.

Σημαντικές διακρίσεις είχε και ο κ. Πέτρος Ποζίδης ο οποίος στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022» κατέλαβε την 1η θέση στα 50 μέτρα ανδρών και την 1η θέση στο σόφτμπολ ανδρών. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερολίνο κατέκτησε την 2η θέση στο διπλό ανδρών, την 3η θέση στον unified αγώνα και την 4η θέση στο ατομικό ανδρών του αγωνίσματος του μπόουλινγκ.

   Ο κ. Πέτρος Ποζίδης από τον Σεπτέμβριο του 2020 λαμβάνει τις παροχές του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ενώ από το 2022 διαμένει μόνιμα στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» στην Κομοτηνή. Επίσης εργάζεται στα Εργαστήρια της εταιρείας αξίΖΩ Ι.Κ.Ε, μία εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου Άγιοι Θεόδωροι, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, αίροντας τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις του εργασιακού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία.

Συνομίλησαν για τις εμπειρίες τους με τον Δήμαρχο

   Στη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο μίλησαν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τις συμμετοχές τους στους αγώνες και την καθημερινότητα τους στην Στέγη.

   Ο Δήμαρχος τους συνεχάρη και τόνισε πως οι επιδόσεις και η αφοσίωση τους αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση και σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών τους, τους προσέφερε αναμνηστικούς επαίνους. Ανταποδίδοντας οι αθλητές προσέφεραν στον Δήμαρχο μία σειρά προϊόντων που παράγονται από τους ωφελούμενους του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.