Τον συγγραφικο της «μιτο» ξετυλιξε η Ρενα Ρωσση – Ζαιρη (+Gallery)

Στην παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος «Δύο φιλιά για την Αμέλια» που οργάνωσαν τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης»

«Κάθε φορά που ξεκινάω ένα μυθιστόρημα νιώθω πως πιάνω στα χέρια μου ένα κουβάρι κλωστή, κάτι σαν τον μίτο της Αριάδνης. Και τον ξετυλίγω σιγά σιγά, σε κάθε σελίδα, για να καταφέρω να χαρτογραφήσω ψυχές, να φτάσω στη λύτρωση…».
 
Κάπως έτσι ξεκίνησε η προχθεσινή παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη με τίτλο «Δύο φιλιά για την Αμέλια» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Η αγαπημένη ελληνίδα συγγραφέας, μικρών και μεγάλων καθώς το συγγραφικό της βιογραφικό περιλαμβάνει 12 μυθιστορήματα για ενηλίκους, πάνω από 200 βιβλία για παιδιά και 1.500 μεταφράσεις, επέστρεψε στην Κομοτηνή και στο Art Cafe «Βαρόσι» για να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό, που τόσα χρόνια την έχει κατατάξει σε μία από τις πιο δημοφιλής και ευπώλητες ελληνίδες συγγραφείς, χαρίζοντάς της χιλιάδες πωλήσεις, δεκάδες βραβεία αλλά κυρίως την προσμονή του για κάθε καινούργια συγγραφική της δημιουργία.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον κ. Βασίλη Βαφειάδη, των βιβλιοχαρτοπωλείων «Βαφειάδης» που ήταν και ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ο οποίος και παρουσίασε την συγγραφέα στο κοινό, υπογραμμίζοντας κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία της έως τώρα πορείας της, για να δώσει έπειτα τον λόγο στην ίδια.
 
Ένα σύντομο «οδοιπορικό» στο σύνολο του συγγραφικού της έργου, κυρίως των μυθιστορημάτων που φέρουν την υπογραφή της, μέσα από το οποίο συνειδητοποιήσαμε πως οι αγαπημένοι της Έλληνες συγγραφείς και ποιητές όπως ο Νίκος Καζατζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης, είναι «παρόντες» σε κάθε ένα εξ’ αυτών. Όπως επίσης και την λογική συνέχεια των έργων της, κάθε ένα εκ των οποίων «παίρνει τη σκυτάλη» από το προηγούμενο, δημιουργώντας ωστόσο αυτούσιες καινούργιες ιστορίες.
 
Ιστορίες που ναι μεν ακολουθούν τη συγγραφική τακτική ως προς το περιεχόμενο, εμπεριέχοντας έρωτες, έντονη πλοκή και ανατροπές, αλλά συνάμα «βουτούν» βαθιά μέσα στον εσωτερικό κόσμο καθενός από εμάς για να προβληματίσουν και να μας κάνουν να αναλογιστούμε τα κακώς κείμενα του εαυτού και της καθημερινότητάς μας, φτάνοντας στην προσωπική μας λύτρωση.
 

Ένα οδοιπορικό, που μέσω της Λου Βεργίνη, της πρωταγωνίστρια του νέου της μυθιστορήματος «Δύο φιλιά για την Αμέλια», κατέληξε μέσα από την περιγραφή των όσων η ιστορία της εμπεριέχει, στη σημασία της αγάπης πρώτα για τον εαυτό μας και έπειτα για τους «δικούς μας» ανθρώπους. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία, που τόσο σπουδαίο ρόλο παίζει στα μετέπειτα για όλους μας.
 
«Να μη φυλακίζετε τον εαυτό σας. Να τον αγαπάτε. Πολύ! Είναι μοναδικός, είναι πολύτιμος. Γιατί είναι όμορφη η ζωή, γιατί είναι υπέροχο να αγαπάς» μας προέτρεψε κλείνοντας η συγγραφέας, καλώντας «να βουτήξουμε με λαχτάρα σε αυτό το μυθιστόρημα που υμνεί την αγάπη, να γοητευτείτε από την ίδια την αντανάκλαση της αγάπης».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.