Το βραβειο καλυτερης μουσικης συνθεσης για games κερδισε ο Ξανθιωτης Δημος Σταθουλης

Στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό “Game Art Contest” της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Το πρώτο βραβείο για καλύτερη μουσική σύνθεση σχετική με games απέσπασε ο Ξανθιώτης Δήμος Σταθούλης, στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, με στόχο την ανάδειξη και την αναγνώριση των «σχεδόν» αφανών ηρώων του game development,  τους 2D και 3D artists και μουσικούς συνθέτες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του gaming και όχι μόνο.
 
Ο Ξανθιώτης κατ’ επιλογήν, καθότι γεννήθηκε στην Κόρινθο, Δήμος Σταθούλης, διακρίθηκε στο κομμάτι της μουσικής σύνθεσης, και παρέλαβε το βραβείο του πριν από λίγες ημέρες στην εορταστική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο stage του E-gaming.
 
Μαζί του βραβεύτηκαν και οι υπόλοιποι νικητές οι οποίοι αναδείχθηκαν με πάνω από 600 ψήφους, τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από τους 15.000 επισκέπτες στο site της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μεταξύ 166 συνολικά συμμετοχών οι οποίες συγκεντρώθηκαν στον πρώτο φετινό διαγωνισμό.
 
Από τα 166 έργα, 22 ήταν εκείνα που επιλέχθηκαν από την πενταμελή επιτροπή του διαγωνισμού για να παρουσιαστούν στη 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο περίπτερο 17 του E-gaming.
 
Ένας τοίχος 6 μέτρων επιδείκνυε επί 9 μέρες το ταλέντο των νέων αυτών δημιουργών και καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο. 

Ο Δήμος Σταθούλης 

Ο Δήμος Σταθούλης γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1979. Έλαβε το πρώτα του μαθήματα μουσικής σε ηλικία 8 ετών μαθαίνοντας κιθάρα. Το 1998 μετακόμισε στην Ξάνθη για σπουδές στο Δημοκρίτειο πολυτεχνείο. Παράλληλα συνέχισε τις μουσικές του σπουδές και εκτός απ το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού πήρε πτυχίο κλασσικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών μέχρι φούγκα. Σήμερα εξακολουθεί να κατοικεί στην Ξάνθη με την γυναίκα και το παιδί του και εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε διάφορες ιδιωτικές σχολές. Εκτός απ' τα μαθήματα εργάζεται ως συνθέτης έργων κινηματογραφικής μουσικής για media και συνεργάζεται με επαγγελματίες κυρίως απ το εξωτερικό (http://www.dimos-stathoulis.com/).
 
Οι Ξανθιώτες γνώρισαν την δουλειά του μέσα απ το πετυχημένο 2.5D animation του γραφίστα Γιώργου Κράλη με τίτλο «Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις» το οποίο επένδυσε με την μουσική του (Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις) .
 
Εκτός απ' τα μαθήματα και την σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής ενίοτε  γράφει και  παίζει κιθάρα είτε στο alternative metal instrumental σχήμα Direct, ένα μουσικό σύνολο που προς το παρόν έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τον Βίλυ Καμπά στον μπάσο και τον Γιάννη Καρακασίδη στα τύμπανα (https://www.youtube.com/channel/UCAUC0amuQ9Suic_qtmjeJUg), είτε στο Jazz σχήμα duet με τον σαξοφωνίστα Χάρη Ξυλά.  

Οι νικητές του πρώτου Game Art Contest είναι οι: 

Στην κατηγορία 2D: Τσόρμαν Γιώργος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου με το έργο «Σκοπιά»
Στην κατηγορία 3D: Ρένος Κοντάρης (modelling and texturing), Paris-Taylor Jones (concept art and environment modelling), Örs Bárczy (lighting), με το έργο «Chivalry is Dead»
Στην κατηγορία Μουσική: Δήμος Σταθούλης με το έργο «Α Typical day in the wonderland».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.