Το Θρακομελο συμμετεχει στη μεγαλη γιορτη του Δευτερου Προγραμματος

70 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η αγαπημένη ραδιοφωνική συχνότητα

Το Δεύτερο Πρόγραμμα κλείνει φέτος 70 χρόνια ζωής και έχει ετοιμάσει ένα 15μερο ραδιοφωνικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, συναυλίες, ειδικές εκπομπές, σπάνιες αρχειακές στιγμές αλλά και ανθρώπινες ιστορίες.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα συμμετέχει και το εντόπιο μουσικό σχήμα Θρακόμελο. Συγκεκριμένα το Θρακόμελο θα είναι ένα από τα συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής που στο πλαίσιο των εορταστικών εκπομπών με τίτλο «Η Παράδοσή μας Αύριο», θα συμμετέχει στις ζωντανές ηχογραφήσεις που θα λάβουν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα μεταδίδονται από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος.

Παραθέτοντας το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκπομπών, ο σταθμός αναφέρει σε μήνυμά του:

«Ήταν Κυριακή 11 Μαΐου του 1952 όταν εξέπεμψε η πρώτη εκπομπή του Δεύτερου. Τα πρώτα λόγια που ακούστηκαν στον αέρα την παραμονή της έναρξης του προγράμματος ήταν τα εξής: «Ένα ακόμα ελεύθερο πουλί θα ελευθερωθεί αύριο Κυριακή, στις 6 το απόγευμα και πετώντας πάνω απ’ τις κεραίες του πομπού των Λιοσίων θα διασχίσει το γαλανό μας στερέωμα και θα ‘ρθει να σας βρει για να σας τραγουδήσει το αιώνιο τραγούδι της ζωής. Το Δεύτερο Πρόγραμμα! Έτσι, κάθε βράδυ στις 6:00 θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Ο νέος σταθμός μεταδίδει στους 665 χιλιόκυκλους ή 451 μέτρα. Ο έχω ώτα ακούειν ακουέτω».

Από τότε έχουν περάσει 70 χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου πολιτιστικού και μουσικού σταθμού της χώρας, καθώς εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα. Το Δεύτερο συνεχίζει να ψυχαγωγεί, να εκπαιδεύει, να υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι και τους δημιουργούς του, να κρατάει παρέα 24 ώρες το 24ωρο στους πολυπληθείς ακροατές του.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στη γιορτή μας. Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για δύο εβδομάδες έχουμε προγραμματίσει τα εξής:

Σειρά αρχειακών εκπομπών, καθημερινά στις 10 το πρωί

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και για δύο εβδομάδες το Δεύτερο Πρόγραμμα παρουσιάζει μια σειρά αρχειακών εκπομπών που έγραψαν τη δική τους ραδιοφωνική ιστορία κάθε πρωί στις 10. Εκπομπές λόγου και μουσικής, με ξεχωριστούς καλεσμένους, ζωντανές ηχογραφήσεις, ιστορικές αναφορές, αλλά και εκπομπές από την καθημερινότητα του Δεύτερου Προγράμματος των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα συνεχίζεται και το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Αρχείο τα απογεύματα της Κυριακής (18:00-19:00).

«Η Παράδοση μας Αύριο», 14 συναυλίες, μία κάθε μέρα!

Από 2 Μαΐου και κάθε μέρα στις 13:00 το Δεύτερο Πρόγραμμα συναντά τους σημερινούς εκφραστές της παραδοσιακής μουσικής μας, με ολόφρεσκες, ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά και μουσικές συμπράξεις ειδικά για τα γενέθλια του Δευτέρου.

Συμμετέχουν οι Γκιντίκι, οι Babo Koro, οι Κυρατζήδες, τα Καντινέλια και οι Made Vandale, το Αλέντι και οι People of the wind, το Πεντάηχον, οι Αργατεία, το Θρακόμελο, ο Καίσαρας Κίκης και το Μπαμ Τρίο, ο Ηλίας Μαντικός, η Ειρήνη Δερμέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης, η Banda Entopica, οι Μανώλης Μανουσάκης, Σταύρος Μαραγκουδάκης και Δημήτρης Παππάς, το Εϊβαλά, η Ναταλία Λαμπαδάκη και το Ντιλγκιρούδι.

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα.

«70 Στιγμές Αρχείου για τα 70 Χρόνια Δεύτερο»

Με αφορμή τα γενέθλια του Δεύτερου Προγράμματος ο Σιδερής Πρίντεζης διαλέγει μοναδικές στιγμές από το Αρχείο. Τραγούδια ηχογραφημένα για το ραδιόφωνο, σύντομα θεατρικά αποσπάσματα, απρόβλεπτες ραδιοφωνικές στιγμές με αγαπημένες φωνές. Από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα ως τις 15 Μαΐου θα ακούσουμε συνολικά «70 Στιγμές Αρχείου για τα 70 Χρόνια Δεύτερο» στις εξής ώρες: 09:00, 12:00, 14:00, 17:00, 19:00, από Δευτέρα ως Κυριακή.

Τα παλιά μας σήματα

Και σε όλη τη ροή του προγράμματος ακούστε παλιότερα σήματα του Δεύτερου Προγράμματος με τις αυθεντικές φωνές τους, όπως ακούγονταν στις προηγούμενες δεκαετίες λειτουργίας του Δεύτερου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.