Το θεατρικο εργαστηρι «Κυκλος» παρουσιαζει, «ΒΑΛΚ-ΑΝΟΙΑ»: Μια εργασια για τον πολεμο

2,3 και 4 Ιουνίου στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής

«ΒΑΛΚ-ΑΝΟΙΑ». Με μία εργασία πάνω στον πόλεμο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Κομοτηνής το θεατρικό εργαστήρι του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής «Κύκλος» το τριήμερο 2, 3 και 4 Ιουνίου στον χώρο του Ωδείου.
 
Συμπληρώνοντας έναν μόλις χρόνο λειτουργίας, 16 παιδιά που μετείχαν στο εργαστήρι, ένωσαν τις επιθυμίες τους μέσω της υποκριτικής, της συλλογικής δουλειάς και έκφρασης και ένιωσαν έστω και για λίγο τον χαμένο αυθορμητισμό και την βαθιά θαμμένη παιδική αθωότητα, δηλώνοντας περήφανοι που παρ’ όλες τις δυσκολίες των καιρών, δημιουργούν, εκφράζονται, μαθαίνουν και θα συνεχίσουν να μαθαίνουν όσο θα υπάρχουν σκηνές, σχολές, εργαστήρια και άνθρωποι. 

Το σημείωμα του σκηνοθέτη

«Γιατί ΒΑΛΚ-ΑΝΟΙΑ; Γιατί είναι ένας τόπος της διαφορετικότητας. Ένας τόπος που ερημώθηκε, διχάσθηκε, ξαναχτίστηκε και ξαναγκρεμίζεται (;).Γιατί εργασία και όχι παράσταση; Γιατί στο εργαστήρι δεν καλλιεργούμε «ψώνια» ούτε πουλιούνται όνειρα σε τιμή ευκαιρίας. Γιατί στον «ΚΥΚΛΟ» είμαστε ειλικρινείς, εκτεθειμένοι και με καθαρό βλέμμα τα οποία αυτά στοιχεία είναι και απαραίτητα για το θέατρο. Γιατί εργασία πάνω στον πόλεμο; Διότι είμαστε κομμάτι αυτού. Πόλεμος στα συναισθήματα, πόλεμος στους χώρους δουλειάς, πόλεμος στην καθημερινή μας ζωή. Πόλεμος σε κάθε πτυχή του κοινωνικού βίου μέχρι το μεγάλο μπαμ. Γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκαν σκηνές για δουλειά από την Πυριτιδαποθήκη του Ντέγιαν Ντουκόφσκι. Κάθε πόλεμος, είτε είναι εντός μας είτε είναι εκτός μας, συμβαίνει για κάποιον λόγο. Είναι ένα deal, ένα αλισβερίσι για την εκπλήρωση κάποιας επιθυμίας (υλικό από το «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.) Τέλος σε κάθε πόλεμο υπάρχει τουλάχιστον μία διαδικασία ανάκρισης. Ανακρίνουμε τον εαυτό μας; Τον εχθρό; Και αν ναι γιατί είναι εχθρός; Επειδή έτσι μας έπεισαν; Και για τι να μην είναι φίλος και όχι εχθρός; Οπότε υλικό για εργασία επιλέχθηκε από το «Ένα ακόμη, και φύγαμε» του Χάρολντ Πίντερ.
 
Ιδιαίτερα ευχαριστώ στην κ. Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη για την πολύτιμη βοήθεια». 

Οι συντελεστές

Αντιμετωπίζουν το κοινό οι: Ελευθερία Ρηγοπούλου, Χρύσα Γκινίκη, Κατερίνα Σπέντσα, Κρυσταλία Κασσέρη, Ρέππα Παρασκευή, Κασσιανή Τριανταφυλλοπούλου, Λίζα Γιαννατσικίδου, Βάλια Τζιτζιγκακη, Μάγδα Τρουλλινού, Ιουλία Εκλεκτού, Φλωριάννα Αλεξίου, Χατζηκώστας Πολύβιος, Αποσκίτης Γιάννης, Γιώργος Αντωνιάδης, Καραβάσης Κωνσταντίνος, Αντώνης Αντωνιάδης.
Σύλληψη-Σκηνοθετική επιμέλεια-επιμέλεια μουσικής: Ηρακλής Τζαφέτας
Διδασκαλία χορού-κινησιολογία: Δημήτρης Τσάκας (ηθοποιός-χορευτής)
Σκηνικά-Φωτισμοί: Θεατρικό Εργαστήρι ΚΥΚΛΟΣ
Εικαστική επιμέλεια αφίσας: Μαρία-Ελένη Θαλασσινού
Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Νανώ Κατσανούλα
Χειρισμός ήχου-φώτων: Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Λάμπρος Οικονομίδης.
Μουσικοί: Ιουλία Εκλεκτού (φλάουτο), Γιώργος Αντωνιάδης (ακορντεόν), Αντώνης Αντωνιάδης (πιάνο)
 
Info:
2-4 Ιουνίου 2016 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας : Παρατηρητής της Θράκης, Ράδιο Παρατηρητής 94fm

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.