Το “The Flight Attendant” ειναι το εθιστικο «μυστηριο» που χρειαζομασταν

tv’s… inspector

Δεν είναι ασυνήθιστο ηθοποιοί, μετά από πολύχρονες επιτυχημένες σειρές, να δυσκολεύονται στα επόμενά τους βήματα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κωμωδίες, είναι δύσκολο να επαναλάβεις την επιτυχία, όπως έκανε η Julia Louis Dreyfus μετά το “Seinfeld” (βλ. “The New Adventures of old Christine” “Veep” κ.ά.),αλλά ακόμα δυσκολότερο να μεταπηδήσεις στο δράμα, που μια δεκαετία μετά το φινάλε του “Friends” κατάφερε ουσιαστικά η Jennifer Aniston, πρώτα με το υποτιμημένο “Cake” και μετέπειτα με το εκρηκτικό “The Morning Show”.

Η Kaley Cuoco μετά από δώδεκα ολόκληρες σεζόν και διακόσια εβδομήντα εννιά επεισόδια στο υπερ-επιτυχημένο “The Big Bang Theory” –χαραγμένη στις μνήμες όλων ως Penny–τα καταφέρνει και τα δύο συγχρόνως, μόλις έναν χρόνο μετά το τέλος της μεγαλύτερης επιτυχίας της, με το εθιστικό “The Flight Attendant”. Το “The Flight Attendant”, βασισμένο στο ομώνυμο best selling μυθιστόρημα του Chris Bohjalian, είναι η νέα μίνι σειρά του HBOπου έχει παράδοση στις μίνι σειρές μυστηρίου (βλ. την –αρχικά– μίνι σειρά “Big Little Lies”, το υποτιμημένο“Sharp Objects” και το ολόφρεσκο “The Undoing”) και επικεντρώνεται στην CassieBowden, μία αεροσυνοδό που τρέφει μεγάλη αγάπη για τη διασκέδαση και το αλκοόλ. Έρχεται κοντά με έναν επιβάτη, τον Alex Sokolov, και όλα κυλούν ομαλά όταν, μετά από το one night stand τους σε ένα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη, το επόμενο πρωί η Cassie ξυπνάει δίπλα στον με κομμένο λαιμό και δολοφονημένο Alex, σοκαρισμένη, χωρίς να θυμάται σχεδόν τίποτα από το προηγούμενο βράδυ και πανικόβλητη, φοβούμενη πως θα κατηγορηθεί για τον φόνο του άνδρα.

Μπερδεμένη, κάτω από ένα δυνατό hangover, έχοντας μεγάλα κενά μνήμης και σε κατάσταση έντονου πανικού, η Cassie κάνει ό,τι μπορεί για να μην κινήσει υποψίες και να αποφύγει τη σύλληψη, αλλά και για να ξετυλίξει το κουβάρι των αναμνήσεων της προηγούμενης βραδιάς. Η ανεξέλεγκτη προσωπικότητά της όμως και το ακατάστατο του χαρακτήρα της την οδηγούν σε ένα μπαράζ κακών αποφάσεων και, διερωτώμενη εάν θα μπορούσε η ίδια να είναι η δολοφόνος, η Cassie μπαίνει σε μία μυστηριώδη περιπέτεια που βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο την ελευθερία, αλλά και τη ζωή της. Με πολλά στοιχεία διαφορετικών ειδών τα πρώτα τρία επεισόδια, και μόνα διαθέσιμα μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δίνουν εντυπώσεις μίας πολύ δυνατής μαύρης κωμωδίας, αλλά και ενός ψυχολογικού θρίλερ με την πλοκή να οδηγεί η γρήγορη εξέλιξη ενός μυστηρίου και με επίκεντρο έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτήρα.

Η Cassie μοιάζει πιο πολύ με μια ηρωίδα που συναντάμε συνήθως σε κωμωδίες, και αυτό είναι που κάνει συναρπαστική την τοποθέτησή της σε ένα ψυχολογικό θρίλερ, ενώ είναι η ίδια η προσωπικότητά της που προσδίδει την κωμωδία στο έργο. Αλκοολική και αυτοκαταστροφική, αλλά εύκολα συμπαθής και αγαπητή λόγω της δυσχερούς κατάστασης που έχει βρεθεί, η Casey είναι ένας χαρακτήρας που παρά την τάση να παίρνει συνεχώς τις λάθος αποφάσεις και να κάνει γκάφες και κακοτοπιές, κερδίζει τόσο το ενδιαφέρον όσο και τη συμπάθεια του θεατή, αλλά και ο ρόλος πάνω στον οποίο στηρίζεται το όλο εγχείρημα. Η Kaley Cuoco σηκώνει το βάρος σχεδόν όλης της σειράς στους ώμους της, και ως ηθοποιός, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και ως εκτελεστικός παραγωγός, αφού η ίδια επέλεξε να διασκευάσει το βιβλίο του Chris Bohjalian για την τηλεόραση διαβάζοντάς το σε μία πτήση.

H Cuoco ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε το project που είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2017 από την εταιρεία παραγωγής της, “Yes, Norman Projects”, και είχε μόλις πάρει τα δικαιώματα του βιβλίου. Ερμηνευτικά καταφέρνει να ξεφύγει από την Penny του “Big Bang Theory”, παρότι αρχικά ίσως κάποιος να παρατηρήσει ορισμένες ομοιότητες στους δύο ρόλους.

Με απίστευτο κωμικό timing και πολύ δυνατή στις δραματικές της στιγμές, η Kaley Cuoco υποδύεται την Caseyσχεδόν αριστοτεχνικά. Εκφράζει άριστα την ευθραυστότητα της ηρωίδας της και άψογα τις στιγμές που κυριεύεται από –δικαιολογημένο– πανικό. Σε έναν μυστηριώδη ρόλο βλέπουμε επίσης την αγαπημένη Michelle Gomez, που τελευταία είδαμε στο –για ποιον λόγο υπάρχει;– “Chilling Adventures of Sabrina”, ενώ στον ρόλο του θύματος που συνεχίζουμε να βλέπουμε μέσω φαντασιώσεων της Cassie, ο Michiel Huisman. Έξυπνο, βασισμένο σε ένα πολύ καλό βιβλίο, παρά τις μικρές «κακοτεχνίες» του, το “The Flight Attendant” είναι μία διασκεδαστική σειρά με ένα εθιστικό μυστήριο και μία ηρωίδα που ιντριγκάρει, ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε σε μία περίοδο σαν κι αυτή. Είναι επίσης μία ακόμη προσθήκη στον βομβαρδισμό από αξιόλογες μίνι σειρές που βιώνει η τηλεόραση τις τελευταίες χρονιές, αλλά κυρίως φέτος με σειρές όπως το “Mrs. America”, το “Little Fires Everywhere”, το “The Queen’s Gambit”, το “The Undoing”, όλες με ονόματα πρωτοκλασάτων πρωταγωνιστριών σαν της CateBlanchett, της Reese Witherspoon, της Anya TaylorJoy, της Nicole Kidman κ.ά. να φιγουράρουν στην κορυφή, κυριαρχώντας τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Με απλά λόγια, αν θες να δεις ένα ανάλαφρο, αλλά όχι «ελαφρό» ψυχολογικό θρίλερ, με μπόλικη κωμωδία, δράμα, τη Michelle Gomez να ακολουθεί οργισμένη την Kaley Cuoco στους δρόμους της Νέας Υόρκης με ένα στιλέτο, την ίδια την Cuoco να διευρύνει την υποκριτική της παλέτα και τέλος πάντων μια διασκεδαστική σειρά με ένα κάποιο βάθος, το “The Flight Attendant” είναι αυτό που ψάχνεις. Ή καλύτερα, αυτό που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή. —Η σειρά στριμάρει στην πλατφόρμα της HBOmax.

*Ο Κaza G. είναι μαθητής Γυμνασίου και τηλεοπτικός «περιπατητής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.