Το TEDxDUTH «επαναπροσδιοριζεται»

Οι υπεύθυνοι της φετινής διοργάνωσης Σοφία Κίρτσιου και Σαράντης Αντωνίου μιλούν στον «ΠτΘ» για τα pre αλλά και το κύριο event που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Ξάνθη

Το πρώτο pre-event του φετινού TEDxDUTH αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα,  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον χώρο της Παλιάς Νομικής.

Ο λόγος για το “X-ploration” που θα αποτελέσει μια «μικρογραφία» του κεντρικού event που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στην Ξάνθη και του οποίου θα προηγηθεί και το δεύτερο pre-event στις 2 Οκτωβρίου στην πόλη της Ορεστιάδας.

Το σημερινό κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής αφορά σε δύο ομιλίες ακαδημαϊκών του ΔΠΘ και συγκεκριμένα του κ. Περικλή Γκόγκα, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και της κ. Ιωάννας Πέρβου, Λέκτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, που όπως εξήγησε η κ. Σοφία Κίρτσιου, Lead Organizer της φετινής διοργάνωσης, αμφότεροι θα παρουσιάσουν καινοτόμες και πρωτοποριακές για τον τομέα τους ομιλίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διοργάνωσης το Παράρτημα Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα διεξάγει ένα workshop ενώ οι Ναυτοπρόσκοποι της Κομοτηνής θα ακολουθήσουν με μια performance.

Γνώση, εμπειρία και όμορφες εικόνες

Σκοπός της σημερινής διοργάνωσης είναι η πληροφόρηση του κοινού για το TEDx ως γεγονός αλλά και το TEDxDUTH που φέρνει την «σφραγίδα» του ΔΠΘ. Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους, χωρίς κανένα ηλικιακό όριο, με την ίδια να απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όποιους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο, καθώς και επίκαιρα θέματα ιδωμένα από μία διαφορετική οπτική γωνία, καθώς και όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με νέο κόσμο και να κοινωνικοποιηθεί. Άλλωστε όπως επεσήμανε, πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος αποτελείται από 80 μέλη στην οργανωτική του επιτροπή και από την συμμετοχή μπορεί κανείς να αποκομίσει «γνώση, εμπειρία και όμορφες εικόνες».

Σαράντης Αντωνίου: «Η φετινή,  μια διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες»

Για μια διοργάνωση εντελώς διαφορετική από τις δύο προηγούμενες το 2019 και το 2021 έκανε λόγο ο επίσης lead organizer του φετινού TEDxDUTH κ.Σαράντης Αντωνίου.

Όπως εξήγησε «είναι μια διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με αυτές του 2019 και του 2021. Πήραμε όλη την εμπειρία των δύο προηγούμενων εξαιρετικών διοργανώσεων και βάλαμε τις δικές  μας ιδέες ώστε να καταλήξουμε σε μια μεγάλη διοργάνωση τον Οκτώβριο στην Ξάνθη».

Ερωτηθείς ως προς τις βασικές διαφορές ο ίδιος εξήγησε πως εν αντιθέσει με την πρώτη διοργάνωση που ήταν με φυσική παρουσία και την δεύτερη που ένεκα κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να συγκεράσει και τα δύο, την φυσική αλλά και την ψηφιακή παρουσία.

Το φετινό άλλωστε θέμα της διοργάνωσης είναι «επαναπροσδιορισμός», ενώ μεταξύ άλλων όπως εξήγησε θα πραγματοποιηθεί και μία δράση κατά την οποία οι συμμετέχοντες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με ανθρώπους της αγοράς, τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Ο κ. Αντωνίου στάθηκε ιδιαιτέρως στην εθελοντική συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην οργανωτική διαδικασία κάνοντας λόγο για λαμπρά μυαλά του ΔΠΘ, προπτυχιακούς  φοιτητές, στόχος των οποίων είναι «να προσφέρουμε με την εθελοντική μας εργασία, ότι καλύτερο μπορούμε για την ανάδειξη του ΔΠΘ».

Έναυσμα για την αλλαγή

Κλείνοντας ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής τόσο στην οργανωτική επιτροπή του ΤEDxDUTH όσο και στα event που θα λάβουν χώρα φέτος, τονίζοντας πως είτε ως διοργανωτής ή εθελοντής όσο και ως σύνεδρος έχουν να λάβουν πολλά. Ως προς το κομμάτι των συνέδρων όπως τόνισε «βασικός μας στόχος είναι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, να μεταφέρουμε μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε και εμείς με την σειρά μας να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε ώστε να αλλάξουμε ως φοιτητές και νέοι άνθρωποι ότι μας ενοχλεί».

Ο ίδιος θέλησε τέλος να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης και ιδιαίτερα την εταιρεία «ΕΝΑ» σύμβουλοι ανάπτυξης και το «Φαγί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.