Το ‘ριξαν στο ψαρεμα οι Γρατινιωτες!

Συναρπαστική δράση για μικρούς και μεγάλους στο φράγμα του οικισμού

Συναρπαστικά κύλησε η τέταρτη ημέρα των φετινών εκδηλώσεων «Γρατίναια», που λαμβάνουν χώρα στην Γρατινή. Ο πρωτότυπος διαγωνισμός ψαρέματος, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, προσέλκυσε και φέτος το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, όχι μόνο από τη Γρατινή αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.
 
Η πρωτοτυπία του διαγωνισμού συνίσταται στο ότι το ψάρεμα δε γίνεται στη θάλασσα, σε λίμνη ή σε κάποιο ποτάμι, αλλά στο φράγμα που δεσπόζει δίπλα από τον οικισμό της Γρατινής.

Τα νερά του φράγματος φιλοξενούν διάφορα είδη ψαριών του γλυκού νερού, πολλά εκ των οποίων «τσίμπησαν» το δόλωμα των επίδοξων ψαράδων του διαγωνισμού, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς, πειράγματα και χαρμόσυνα συναισθήματα. Αυτά που ευχαριστήθηκαν περισσότερο τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ήταν τα δεκάδες παιδιά, που έλαβαν μέρος. Κάποια από αυτά μάλιστα κατάφεραν επάξια να ανέβουν και στο βάθρο των νικητών, στη σεμνή τελετή απονομής βραβείων που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Γρατινής.
 
Σημειώνεται ότι τα «Γρατίναια 2015» ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή, με το Αντάμωμα Γκαϊντατζήδων και τις χορευτικές υποδείξεις από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ενώ την προηγούμενη μέρα, αύριο το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο θρακιώτικο γλέντι στο δημοτικό γήπεδο του οικισμού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.