Το πρωτο video clip παραδοσιακης μουσικης ερχεται απο την Κομοτηνη

Χάρη στην έμπνευση του «Θρακόμελου» και τη συνδρομή του Μάνου Καρυστινού

Όσοι εξ ημών αγαπάμε τα παραδοσιακά γλέντια, τα πανηγύρια και πάσης φύσεως συνάξεις παρόμοιου τύπου είναι σίγουρο ότι έχουμε διασκεδάσει, ακούσει, χορέψει συνοδεία των ήχων τους. Ο λόγος για τους τέσσερις νεαρούς, τον Στέλιο Ματακάκη, τον Θάνο Καρακατσιάνη, τον Αλέξανδρο Παπουτσή και τον Ηλία Μίσκα, οι οποίοι συνθέτουν το συγκρότημα «Θρακόμελο». Οι τέσσερις νεαροί, όντες απόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου ίδρυσαν στην Κομοτηνή το 2012 το συγκρότημα. Έκτοτε έχουν λάβει μέρος σε πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ όχι μόνο στη Ροδόπη ή ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
 
5 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος ήρθε η ώρα οι τέσσερις νεαροί να καταθέσουν και την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που θα αποτελείται από τραγούδια και σκοπούς του χωριού Αρσάκειο, οι κάτοικοι του οποίου έλκουν την καταγωγή τους από Ευθύμιο Μαλγάρων της Ανατολικής Θράκης.
 
 Ενόψει της κυκλοφορίας λοιπόν της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ίδιοι αποφάσισαν να δώσουν μια πρώτη γεύση της δουλειάς τους στο διαδύκτιο. Μάλιστα δεν περιορίστηκαν απλά να βγάλουν στον «αέρα» ένα κομμάτι του δίσκου, αλλά επέλεξαν να το οπτικοποιήσουν και να το ανεβάσουν στο youtube. O λόγος για την οπτικοποίηση του οργανικού ρυθμού «Συγκαθιστό» που  περιλαμβάνεται στον περί ου ο λόγος δίσκο και σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Μαρακάκη, μέλος του συγκροτήματος είναι το πρώτο video clip παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα.
 
Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι στην εν λόγω οπτικοποίηση συμμετείχε και έτερος Κομοτηναίος, ο σκηνοθέτης κ. Μάνος Καρυστινός στον οποίο ανήκει η κεντρική ιδέα του σεναρίου.
 
Δεν θα σας αποκαλύψουμε παραπάνω πράγματα για το σενάριο ή την ιδέα πίσω από το video clip. Θα σας προτρέψουμε απλά να δείτε το video clip.X.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.