Το Μυστικο του Βασιλια του Βασιλη Μαυρογεωργιου στην Παιδικη Σκηνη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Παραστάσεις για σχολεία και κοινό

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, παρουσιάζει στην Παιδική της σκηνή το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου  «Το Μυστικό του Βασιλιά».

Δυο λόγια για το έργο

Σε μια φυλακή βρίσκονται, χωρίς τη θέλησή τους, ένα κορίτσι, ένας ιππότης, μια γυναίκα κι ένας τροβαδούρος. Δεν είναι όμως καταδικασμένοι για κάποια πράξη άσχημη, παράνομη ή άδικη… Αντίθετα! Βρίσκονται εκεί γιατί μόνο αυτοί μπορούν να ανακαλύψουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το μεγάλο μυστικό του βασιλιά. Ποιο είναι αυτό; Πού θα το βρουν; Οι τέσσερις ήρωες και ηρωίδες με τη βοήθεια της βιογράφου του παλατιού ξεκινούν ένα φανταστικό ταξίδι που ζωντανεύει τις περιπέτειες και τα ανδραγαθήματα του βασιλιά όταν ακόμη ήταν ένας νεαρός θαρραλέος πρίγκιπας.

Το θεατρικό κείμενο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ζυμώνεται με τα υλικά αυτά που κινητοποιούν κάθε μικρό και μεγάλο παιδί: τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το παιχνίδι και τη χαρά του. Ενώ μας υπενθυμίζει πως και οι πιο δύσκολοι γρίφοι λύνονται με τη θετική σκέψη, τη συνεργασία, την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή, την αγάπη!

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης.

Μουσική: Μαρίνος Τόκας

Video: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς

Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Ιωαννίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Δημήτρης Πάσσος, Βασίλης Λειβαδίτης, Ρίτα Μοσχίδου

Info

Οι παραστάσεις για τα σχολεία ξεκινούν την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.

Θα δοθούν 3 παραστάσεις για το κοινό της πόλης την  Κυριακή 19 και 26 Νοεμβρίου, και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 7 το απόγευμα.

Η τιμή του εισιτηρίων είναι 10 ευρώ ολόκληρο και 5 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, παιδικό). Διάθεση εισιτηρίων www.ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2531037770.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.