Το μουσικο συμπαν των Alcalica

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχήματα στο χώρο της πειραματικής μουσικής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο «Οχτώ». Το μείγμα της μουσικής που παρουσιάζουν άλλωστε οι Alcalica είναι ιδιαιτέρως γοητευτικό, αφού καταφέρνουν και σμίγουν μουσικές της Δύσης και της Ανατολής, την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής, το παλιό με το καινούργιο.

 

Juggle, drum n’ bass, dub και breakbeat, στο μουσικό σύμπαν των Alcalica συνδυάζονται αρμονικά με τις μελωδίες του Αιγαίου, αλλά και τους ήχους που κουβαλούν το περσικό σαντούρι, το μπαγλαμαδάκι και την καλίμπα.

 

Γεγονός φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Λεωνίδας Δανέζος και η Julie Loi, τα δύο βασικά μέλη των Alcalica, αποτελούν ουσιαστικά πολίτες του κόσμου, έχοντας ζήσει σε διάφορες πόλεις του κόσμου, αναζητώντας πάντα την καθαρή ουσία της μουσικής και το αόρατο νήμα που δένει τις μουσικές του κόσμου.

 

Μέγιστη πολιτική πράξη στην εποχή της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που κυριαρχεί στις μέρες μας όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, η συμμετοχή του βιολιστή Στέφανου Φίλου στην εδώ παρουσία των Alcalica που προσέδωσε στο σχήμα μια επιπλέον δυναμική, όπως και η χρήση κοινωνικοπολιτικών ποιημάτων ως συνοδεία ή και εισαγωγή των τραγουδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.