Το μηνυμα της διατροφικης αυτοφροντιδας εφτασε και στην Κομοτηνη

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα;» της ψυχολόγου Νικολίνας Δανιηλίδου στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την διατροφική αυτοφροντίδα στην Κομοτηνή, όπως φάνηκε από την προσέλευση στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο το πρωί του Σαββάτου για την παρουσίαση του βιβλίου «Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα;» της ψυχολόγου κ. Νικολίνας Δανιηλίδου.

Το βιβλίο αποτελεί άλλωστε ένα οδηγό όχι για την απώλεια κιλών ή τη διαχείρισή τους, αλλά έχει σαν στόχο να αναδείξει την σημασία και να προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας τροφικά.

Μάλιστα τόνισε πως ο κόσμος αγάπησε αυτό το βιβλίο, που εξαντλήθηκε από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, κάτι που για την ίδια αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερα βιβλία τα οποία μιλούν για την συναισθηματική κατανάλωση.

Ήδη μάλιστα έχει ανατροφοδότηση από τους αναγνώστες της, ότι έχουν χρησιμοποιήσει πολλές από τις τεχνικές, που αποδίδουν καλά.

Ρυθμίζοντας το συναίσθημα

Τα βιβλία αυτοβοήθειας, σημείωσε, δεν επιλύουν ένα ζήτημα σε βάθος, όμως ανοίγουν πολλούς δρόμους για να έχουμε επίγνωση τι χρειάζεται να δουλέψουμε και με ποιόν τρόπο θα το αναπτύξουμε.

Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας μπορεί να μας κινητοποιήσει και να μας βοηθήσει με κατάλληλα εργαλεία να κάνουμε μια δουλειά με τον εαυτό μας, για αυτό και το «Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα;» μιλά για την συναισθηματική επίγνωση, και πως η διαχείριση και η ρύθμιση του συναισθήματος μας βοηθά να μπορούμε να φροντιστούμε τροφικά.

«Όταν δεν μπορώ να ρυθμίσω το συναίσθημα, είναι λογικό ότι θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο μέσο, για να μπορέσω να το καθησυχάσω και να μπορέσω να συνεχίσω» ανέφερε, και εδώ έρχεται να βοηθήσει το βιβλίο, που προσφέρει όλη την κατανόηση γύρω από την συναισθηματική κατανάλωση, αλλά έχει και τα εργαλεία που οδηγούν σε συμπεριφορική αλλαγή, και εργαλεία αυτοπαρατήρησης, γιατί για να αλλάξουμε κάτι θα πρέπει πρώτα να το κατανοούμε σε βάθος.

«Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, τόσο για τον κόσμο που θέλει να βελτιώσει τη σχέση του με την τροφή, αλλά και σε επαγγελματίες που αναζητούν εργαλεία για να βοηθήσουν θεραπευτικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η κ. Λένα Ψάλτου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, η οποία πραγματοποίησε μια εισαγωγική τοποθέτηση για το βιβλίο και στη συνέχεια ανέπτυξε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τη συγγραφέα για τη «συναισθηματική πείνα» και τη συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι με τους ψυχολόγους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.