Το κινηματογραφικου μενου της εβδομαδας

«Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» και «Julieta» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας στα Odeon Kosmopolis. Η πρώτη είναι η δραματική- ρομαντική «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η δεύτερη είναι η περιπέτεια «Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω» με τον Τομ Κρουζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Παράλληλα συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι προβολές των ταινιών «Ο λογιστής» με τον Μπεν Άφλεκ, η νέα μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ήρωα της Marvell με την ταινία «Doctor Strange» και η περιπέτεια «Βίαιη δικαιοσύνη».
 
Επίσης θα προβάλλονται και αυτή την εβδομάδα οι ταινίες δύο καταξιωμένων σκηνοθετών Πέδρο Αλμοδόβαρ και Όλιβερ Στόουν «Julieta» και «Σνόουντεν» αντίστοιχα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς

Μετά από τέσσερα σκληρά χρόνια στο Δυτικό Μέτωπο, ο Τομ Σέρμπορν επιστρέφει στην Αυστραλία και πιάνει δουλειά ως φαροφύλακας στο Τζάνους Ροκ, που απέχει σχεδόν μία ημέρα ταξίδι από την ακτή. Σε αυτό το απομονωμένο νησί, όπου οι προμήθειες καταφτάνουν μία φορά ανά εποχή, ο Τομ φέρνει τη νεαρή, γενναία κι αξιαγάπητη σύζυγο του, Ιζαμπέλ. Χρόνια μετά, μετά από δύο αποβολές και μία γέννηση νεκρού εμβρύου, η Ιζαμπέλ ακούει το κλάμα του μωρού. Μια βάρκα έχει ξεβραστεί στο νησί, με έναν νεκρό άντρα κι ένα ολοζώντανο μωρό.
 
Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω
 
Ο εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και ολιγόλογος πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.
 
Σνόουντεν
 
Όλα ξεκίνησαν με ένα ανώνυμο e-mail: «Είμαι προϊστάμενο στέλεχος της intelligence». Αυτό που ακολούθησε ήταν η πιο θεαματική διαρροή πληροφοριών, από έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ένας 29χρονος, διάνοια στα κομπιούτερ, που εργάζεται στην εθνική υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ και σοκάρει τους πάντες αποκαλύπτοντας την ομπρέλα παρακολούθησης της κυβέρνησης σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτά που λέει αναστατώνουν όλες τις κυβερνήσεις και ανοίγουν έναν δημόσιο διάλογο πάνω στους κινδύνους της παρακολούθησης και της παραβίασης της ιδιωτικής μας ζωής.
 
Βίαιη δικαιοσύνη
 
Όταν ο ναρκομανής φίλος της την παγιδεύει ότι λήστεψε μια περιουσία από καρτέλ, η 18χρονη Λίντια βρίσκεται κυνηγημένη, με μονάχα έναν σύμμαχο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο πατέρας της, ο Τζον Λινκ, αποτυχημένος σε αυτή του την ιδιότητα, αλλά και μέθυσος, ναρκομανής, μηχανόβιος, παράνομος και έγκλειστος σε κάτεργα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά τώρα είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να πειράξει το κοριτσάκι του, και για μία φορά στη ζωή του να κάνει το σωστό.
 
Doctor Strange
 
Ο κορυφαίος νευροχειρουργός του κόσμου, ο ευφυής αλλά αλαζόνας Στίβεν Στρέιντζ, τραυματίζεται σε ατύχημα και βλέπει την καριέρα του να καταρρέει. Τότε, ξεκινάει ένα ταξίδι στο άγνωστο για να μπορέσει να θεραπευτεί και έρχεται σε επαφή με τον Αρχαίο, έναν μάγο που τον παίρνει κάτω από τα φτερά του και του μαθαίνει τα πάντα για τις πολεμικές τέχνες. Πλέον, ο Δρ Στρέιντζ είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον κόσμο από το κακό.
 
Julieta

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά -τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει τη μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.
 
Ο λογιστής
 
Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς, παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ, αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Μόνο Σάββατο και Κυριακή 

Οι ευχούληδες

Η Πόπι, η αισιόδοξη αρχηγός των Ευχούληδων, και ο διαμετρικά αντίθετός της χαρακτήρας, ο Μπραντς, θα πρέπει να επιβιβαστούν σε μια περιπέτεια που θα τους ταξιδέψει μακριά από τον μοναδικό κόσμο που γνώριζαν μέχρι σήμερα.
 
Πελαργοί

Οι πελαργοί κάποτε παραδίδανε τα μωρά. Τώρα, δουλειά τους είναι η παράδοση πακέτων για το γιγάντιο παγκόσμιο δίκτυο Cornerstore.com. Ο Τζούνιορ, ο κορυφαίος πελαργός της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν από λάθος ενεργοποιεί τη μηχανή κατασκευής μωρών, βγάζοντας ένα αξιαγάπητο, όσο και παράνομο μωρό κοριτσάκι. Απεγνωσμένος να παραδώσει τον μπελά πριν το μάθει το αφεντικό, ο Τζούνιορ και ο φίλος του, Τούλιπ, ο μοναδικός άνθρωπος στην περιοχή, ξεκινούν μια κούρσα για να κάνουν την πρώτη τους ποτέ παράδοση μωρού.
 
Ψάχνοντας την Ντόρι
 
Έξι μήνες έχουν περάσει από τη διάσωση του μικρούλη Νέμο. Η ηρωίδα αυτής της περιπέτειας, η αμνησιακή Ντόρι, ζει ήσυχα ανάμεσα στα άλλα ψαράκια κλόουν. Σε μια επίσκεψη του σχολείου της πλάι στον Νέμο για να δουν ψάρια που αποδημούν, αισθάνεται νοσταλγία για το δικό της σπίτι και μαζί της έρχονται παιδικές μνήμες. Θυμάται κάτι για ένα κόσμημα του Μοντερέι στην Καλιφόρνια. Μαζί με τον Νέμο και τον Μάρλιν, ξεκινάει το δύσκολο ταξίδι για να βρει την οικογένεια της και μαζί καταλήγουν στο ινστιτούτο θαλάσσιας ζωής της ακτής Μοντερέι, όπου συναντούν τον Μπέιλι, μια λευκή φάλαινα, την Ντέστινι, μια φάλαινα καρχαρία και το χταπόδι Χανκ, οι οποίοι γίνονται οι οδηγοί της Ντόρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.