Το κινηματογραφικο μενου της εβδομαδας

«Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» και «Πορφυρός λόφος» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Εξ ολοκλήρου νέες ταινίες περιμένουν τους φίλους της μεγάλης οθόνης για αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Odeon Kosmopolis της πόλης μας.
 
Στην κατηγορία των δραματικών ταινιών ανήκει η πρώτη εξ αυτών που φέρει τον τίτλο «Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» με τον Μπράντλει Κούπερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διηγείται την ιστορία ενός σεφ που ήθελε να δημιουργήσει το καλύτερο ρεστοράν του κόσμου. Η δεύτερη απευθύνεται στους λάτρεις των ταινιών θρίλερ, έχει τον τίτλο «Πορφυρός λόφος» και φέρει την υπογραφή του αξιόλογου Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγέρμο Ντελ Τόρο.
 
Η τρίτη από τις νέες ταινίες της εβδομάδας, η ταινία «Παν» απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι η σύγχρονη ματιά της γνωστής χώρας του Ποτέ Ποτέ που τον γνωρίσαμε μέσα από τις περιπέτειες του Πίτερ Παν. Επίσης για «οικογενειακές» κινηματογραφικές εξόδους προσφέρονται και οι ταινίες animation «Minions» και «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2» 
 
Τέλος για τους λάτρεις των ελληνικών ταινιών υπάρχει και το remake της πολυαγαπημένης ελληνικής κωμωδίας «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός» υπό τη σκηνοθετική ματιά του Στράτου Μαρκίδη και πλειάδα καταξιωμένων ηθοποιών στο καστ. 

Αναλυτικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:

Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά 

Ο Άνταμ Τζόουνς είναι ένας σεφ στο Παρίσι, όπου η καριέρα του υπόσχεται μεγαλεία. Αλλά η συμπεριφορά του είναι αυτή που τον ωθεί σε καταχρήσεις και τα τινάζει όλα στον αέρα. Όταν καταφέρνει να κερδίσει τη νηφαλιότητα, αφοσιώνεται στο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο, το όποιο θέλει να χαρακτηριστεί με τρία αστέρια Μισελέν, δηλαδή την ανώτερη τιμή στη γαστρονομία. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, βρίσκεται η θέληση να γίνει το καλύτερο ρεστοράν που υπήρξε ποτέ, και για αυτό χρειάζεται τους κατάλληλους συνεργάτες. 

Πορφυρός λόφος 

19ος αιώνας. Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, η Εντίθ Κάσινγκ, μια εμπνευσμένη συγγραφέας, βλέπει την καρδιά της να διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη της για τον παιδικό της φίλο και τους πειρασμούς που επιφέρει ένας μυστηριώδης ξένος. Προσπαθώντας να διαφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος και με την καρδιά σπασμένη από τον ξένο, θα βρεθεί στη Βόρια Αγγλία, στην Κούμπρια, σε μια έπαυλη ανάμεσα σε όρη. Αλλά το οίκημα αυτό αναπνέει, ματώνει και… θυμάται. 

Παν

Η ιστορία ενός ορφανού αγοριού που η τύχη του το ήθελε να γίνει κάτοικος μιας φανταστικής χώρας, της χώρας του Ποτέ Ποτέ. Εκεί θα γνωρίζει τη χαρά μα και τον κίνδυνο, μέχρι που ανακαλύπτει το πεπρωμένο του: να γίνει ένας ήρωας και να μείνει γνωστός για πάντα ως Πίτερ Παν. 

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός

Θεσσαλονίκη, 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης) συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του, Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του, Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τον γαμπρό του. Έτσι, ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του, Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως κι έχει ερωμένη. Αλλά ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους, στην Πόλη με απρόσμενα αποτελέσματα. 
 
Minions
 
Ας απολαύσουμε την ξεκαρδιστική διαδρομή των σκανταλιάρικων, μικροσκοπικών ζιζανίων από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από, μεταξύ άλλων, τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.

Ξενοδοχείο για τέρατα 2

Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του κόμη Δράκουλα. Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο μισό ανθρωπάκι και μισό δρακουλάκι εγγονάκι του, τον Ντένις, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Έτσι, όσο η Μάβις λείπει στα πεθερικά της με τον Τζόνι και βρίσκεται σε πολιτισμικό σοκ, ο δρακουλοπαππούς αποφασίζει να εκπαιδεύσει τον εγγονό του με σκοπό να τον κάνει έναν άξιο Δράκουλα. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο συντηρητικός πατέρας του Δράκουλα εμφανίζεται στο προσκήνιο και πέφτει από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτει ότι πρώτον ο δισέγγονός του δεν είναι καθαρόαιμος Δράκουλας και ότι οι άνθρωποι είναι πια καλοδεχούμενοι στο περίφημο Ξενοδοχείο για Τέρατα.

Μόνο σήμερα και αύριο

Τα μυαλά που κουβαλάς

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.