Το Εργαστηριο Λαογραφιας και Κοινωνικης Ανθρωπολογιας υποδεχεται και αναδεικνυει τους ενδυματολογικους πολιτισμους της Θρακης

Η αρχή με το Ορμένιο και τη Φτελιά Έβρου την Τετάρτη 13 Μαρτίου

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, 12:00 – 15.00, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, αίθουσα Β, στα πλαίσια του μαθήματος «Υλικός πολιτισμός και Λαϊκή Τέχνη», οι Χρυσούλα Ιωαννίδου, Ευαγγελία Ιωαννίδου, Γιώργος Κροντσέλης, Μαρία Τσανακλή-Φερίδου, Βασιλική Γκαϊτατζή από το Ορμένιο, και οι Βασιλική Θεοδωρίδου και Γιαννούλα Δημητριάδου από τη Φτελιά, πρόσφυγες από το Ουρούμκιοϊ ή Εφρέμ και το Κόζουλτζια ή Όσερετς της Ανατολικής Ρωμυλίας, θα παρουσιάσουν τις πολλαπλές όψεις του ενδυματολογικού πολιτισμού τους με υλικά τεκμήρια μέσω των οποίων συνδέονται μνημονικά με την τραυματική εμπειρία της προσφυγιάς.

Οι συμμετέχοντες θα συνομιλήσουν για την επανανοηματοδότηση των φορεσιών τους μέσα από τη χρήση τους σε νέα πολιτισμικά περιβάλλοντα, αλλά και για τη συμβολή τους στην τροφοδότηση της πολιτισμικής μνήμης και μεταμνήμης των φοιτητών και των φοιτητριών μας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης.

Επιστημονική επιμέλεια: Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας ΤΙΕ.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.